AutoCAD Civil 3D General

Reply
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 3,956
Registered: ‎07-22-2003
Message 11 of 17 (267 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

02-15-2012 12:49 PM in reply to: glen.cameron

If you need to maintain the connection to the FBK's, someone else will have to jump in here. If not, you could just explode the figures to 3dpolys and move them.

Jeff_M, also a frequent Swamper
Valued Contributor
Posts: 53
Registered: ‎01-29-2010
Message 12 of 17 (266 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

02-15-2012 12:54 PM in reply to: Jeff_M

Thank you for your time and words of wisdom.

 

I would prefer to maintain the figures, so I hope someone else may have another suggestion or two to try. :smileyhappy:

 

 

Glen W. Cameron, C.E.T.
Engineering Technician 1
City of North Bay
North Bay, Ontario, Canada
Valued Contributor
Posts: 63
Registered: ‎06-02-2010
Message 13 of 17 (256 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

02-15-2012 02:15 PM in reply to: Jeff_M

can you extract the figures thru the xref using the copy nested objects command onces you have the old drawing aligned with the new base drawing?

 

Tony

CAD Manager

www.tonyscivil3dworld.blogspot.com

Member
davehi
Posts: 4
Registered: ‎09-30-2011
Message 14 of 17 (244 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

02-15-2012 06:16 PM in reply to: glen.cameron

Have you tried using the Translate Database command?

 

You can use it to move alll the data in the suvey database to a new location.

 

DaveH

Dave Hill
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,108
Registered: ‎09-04-2006
Message 15 of 17 (241 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

02-15-2012 07:57 PM in reply to: davehi

I'm not an expert on the Survey Database but it is my understanding that one of the strengths of the survey database is the ability to reproject the survey to other coordinate systems. Thus you should be able specify the transformation parameters to project your local survey to a UTM.

 

Richard Sincovec (sinc) can probably help with the workflow. You might try giving him a ping.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
Active Member
Posts: 9
Registered: ‎08-01-2012
Message 16 of 17 (163 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

12-17-2012 08:07 AM in reply to: glen.cameron

This is the issue I cannot find a solution to.  How do you "unlock the survey database?"  I have read many people say that's what needs to be dont to rotate or edit survey points but then I haven't seen anyone actually explain how to do it.  The closest I got was "Prospector-Settings-Point-(right click)-Edit Feature Settings-Update Points-'Allow Checked In Points to be Modified'-True"  except then the points still won't rotate.

 

Any ideas?  I'm trying to rotate a preliminary survey about a point a certain number of degrees to match existing survey data.  Everything in the drawing rotated except the survey points....

Member
davehi
Posts: 4
Registered: ‎09-30-2011
Message 17 of 17 (135 Views)

Re: Move/Rotate entire drawing

12-20-2012 04:09 AM in reply to: fordtruckman

Give this method a try if you wish to adjust the Survey Database.

 

From the Survey Toolspace open the Survey Database you want to edit.

From the Survey Ribbon choose the "Modify" band from the Modify panel.

Pick Translate database

 

(you could also enter "Translatesvdatabase" at the command line to run it)

 

The Translate Survey Database dialogue box will open and then you can set your basepoint, rotation angles, etc. which will move the entire database to the new location.

Import the points from the surveydatabse as usual.

Dave Hill

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs