AutoCAD Civil 3D General

Reply
Distinguished Contributor
civman_daar
Posts: 200
Registered: ‎09-29-2008
Message 1 of 31 (284 Views)

Label Objects on individual layers

284 Views, 30 Replies
10-04-2013 08:17 AM

C3D 2012 Win 7 Pro

 

I have Note label Style objects and Marker Style Objects that have layers assigned to them.  When I bring a Note label or Marker Style into the drawing, it comes in on the zero layer.  I know that the object layers of the drawing settings are controlling this.  Is it possible to have the Note labels and/or Markers come in on the assigned layers of their Styles?  What settings(s) achieve this?

 

Thanks

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,206
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 31 (277 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 08:55 AM in reply to: civman_daar

Edit Drawing Settings>Object Layers tab...

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
civman_daar
Posts: 200
Registered: ‎09-29-2008
Message 3 of 31 (264 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 09:30 AM in reply to: civman_daar

I see that the Object layers for General Note Label and General Segment Label are set to C-ANNO

If I have a Note Style Object that is assigned a Layer of V-ANNO-UTIL-TEXT and assuming I set the General Note Label and General Segment Label to V-ANNO, per your example, will the labels come in on V-ANNO or the object assigned layer of  V-ANNO-UTIL-TEXT?

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,206
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 31 (261 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 09:31 AM in reply to: civman_daar

V-ANNO.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
civman_daar
Posts: 200
Registered: ‎09-29-2008
Message 5 of 31 (257 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 09:34 AM in reply to: TRogers

I need the notes to come in on V-ANNO-UTIL-TEXT, V-ANNO-SITE-TEXT, etc.? I have probably 60 Note Style objects that go to different layers. Any Ideas?

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,206
Registered: ‎09-05-2007
Message 6 of 31 (249 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 09:38 AM in reply to: civman_daar

Change the layer to the layer you want them to go on in the drawing settings like I posted in the pic.  If you change the layer to V-ANNO-UTIL-TEXT, it will come in on that layer.  

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
civman_daar
Posts: 200
Registered: ‎09-29-2008
Message 7 of 31 (242 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 09:49 AM in reply to: civman_daar

Do you mean to say that I have to change the object layers every time for each individual layer?  Is there no way to ONLY use the layers assigned to the Note Style Objects, bypassing the object layers themselves? 

*Expert Elite*
troma
Posts: 2,519
Registered: ‎05-21-2008
Message 8 of 31 (224 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 10:41 AM in reply to: civman_daar
Not that I know of.
I posted that on the wish list, RIP.


Credit where credit is due! Give kudos or accept as solution whenever you can.

Valued Mentor
dmartin
Posts: 406
Registered: ‎04-09-2013
Message 9 of 31 (215 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 11:04 AM in reply to: troma

Sinc pac has a function that will have your lables automaticaly come in on the current layer.

Thanks,
Dave

Civil 3D 2013
HP Z400 Workstation
6GB of RAM
296GB HDD
ATI FirePro V5700(FireGL)
Win 7 Home Professional
Please use Kudos Where Deserved



*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,768
Registered: ‎05-21-2003
Message 10 of 31 (205 Views)

Re: Label Objects on individual layers

10-04-2013 11:35 AM in reply to: civman_daar

You can set your destination current, create the labels that you want on that layer, select them using Select Similar or Quick Select and then use Laycur to bring them on to the current layer.

 

Allen Jessup

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs