AutoCAD Civil 3D General

Reply
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,284
Registered: ‎04-09-2010
Message 1 of 8 (916 Views)

Hide/unhide commands,

916 Views, 7 Replies
11-14-2012 02:33 PM

Hide/unhide commands,

 

I’m not sure if there is a way to unhide particular “elements” out of those hidden elements. The “unhide” command shows ALL the hidden elements.

 

Clip_417.jpg

 

Clip_418.jpg

 

Is there a way to unhide particular hidden elements?

 

Thank you

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,716
Registered: ‎04-27-2005
Message 2 of 8 (896 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-14-2012 06:55 PM in reply to: JamaL9722060

Nope. Unhide affects the entire drawing. You can continue to hide additional things but when you are done, you must unhide them all.

 

If you think about it, when you hide something, you select it. How are you to tell C3D what to unhide if you can't select them?

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,284
Registered: ‎04-09-2010
Message 3 of 8 (892 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-14-2012 09:46 PM in reply to: BrianHailey

Thank you BrianHailey for the reply,

 

Revit answers! In the Revit, there is a mode called “reveal hidden elements”. This gives the opportunity to unhide the elements you like. I thought that the C3D might have such strong feature!

 

Please, have a look on the screenshots below that show how elements are hidden and unhidden

 

Clip_420.jpg

 

Clip_421.jpg

 

Clip_422.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,716
Registered: ‎04-27-2005
Message 4 of 8 (877 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 07:06 AM in reply to: JamaL9722060

Nothing like that in AutoCAD unless you want to do some custom programming.

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,621
Registered: ‎05-21-2003
Message 5 of 8 (869 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 08:02 AM in reply to: BrianHailey

That might be done in lisp. (redraw [<ENAME>][<MODE>])

 

Mode.

  1     Redraw Entity

  2     Undraw Entity (Blank it out)

  3     Highlight Entity

  4     Unhighlight Entity

 

At least that was how it worked in R12. I can't find much information on it. But I got it to work after reading [this]

 

In Softdesk and Land Desktop there was a function (ZZ_BLINK) that would make a selection set blink on and off. They never used it for anything and it didn't make it to Civil 3D.

 

Allen

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,284
Registered: ‎04-09-2010
Message 6 of 8 (859 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-15-2012 11:30 AM in reply to: AllenJessup

 

Many thanks guys for the help,

 

May be we need to wait the next versions of the C3D to get this problem solved.

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,621
Registered: ‎05-21-2003
Message 7 of 8 (839 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-16-2012 04:50 AM in reply to: JamaL9722060

If you'd truly like to see it. I'd suggest posting th the Civil 3D Wishes group.

 

Allen

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,284
Registered: ‎04-09-2010
Message 8 of 8 (812 Views)

Re: Hide/unhide commands,

11-20-2012 12:57 PM in reply to: AllenJessup

I hope they gonna develop it in the coming versions

 

Best

 

Jamal

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs