AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
New Member
lokinderr
Posts: 2
Registered: ‎02-01-2013
Message 81 of 122 (1,555 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-01-2013 08:33 PM in reply to: dsimeone

hello all

 

i am trying to connect google maps with autocad 2013 but can find how to connect please help. i am serching for base jump software also but unable to find

*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,749
Registered: ‎04-27-2005
Message 82 of 122 (1,552 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-01-2013 09:18 PM in reply to: lokinderr

Project Basejump can be found HERE. Understand that this is a technology preview and will not continue to work after August 12th, 2013 (at least for the current version in Labs).

 

An alternative to using Google can be found HERE. It's not as quick as the Google Earth import but, in my opinion, it's a lot better (only works for the United States).

Active Member
igee
Posts: 9
Registered: ‎12-19-2012
Message 83 of 122 (1,521 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-03-2013 11:01 AM in reply to: BrianHailey

I installed basejump. All is fine except that aerial photography is bounded in by a random border. Data won't load outside the border. I am running C3D in Windows 8 - I suppose this is the problem.

Leon

Mentor
elaine3051
Posts: 174
Registered: ‎04-19-2007
Message 84 of 122 (1,492 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-04-2013 06:43 AM in reply to: igee

We have had to uninstall Windows 8 and reinstall Windows 7. We use Civil 3D and any draing with surfaces, points, profiles crashes and burns in short order when working in Windows8. Just thought I would give you a heads up.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,599
Registered: ‎06-03-2011
Message 85 of 122 (1,480 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-04-2013 08:04 AM in reply to: lokinderr

lokinderr wrote:

i am trying to connect google maps with autocad 2013


No way, sir.

If you really want maps by Google in Autocad, here's my workaround:

  1. install the free Qgis
  2. load your desired zone from Google Maps
  3. save it as Geotiff (at screen resolution, so put up to the maximum)
  4. back to Autocad => _MAPIINSERT the Geotiff
Active Member
igee
Posts: 9
Registered: ‎12-19-2012
Message 86 of 122 (1,470 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-04-2013 01:16 PM in reply to: antoniovinci
Great, thank you. How about contour data? Leon
Distinguished Contributor
mikeshick
Posts: 454
Registered: ‎07-06-2001
Message 87 of 122 (1,421 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-06-2013 11:27 AM in reply to: BrianHailey

I've been trying for a few days to utilize the files available through the usgs map viewer, specifically the archgrid files.  I've tried inserting the *.adf file under the dem files under surface, but nothing happens other than a lot of reading points.  But once complete, I am not able to build a surface with success.  When I try, nothing happens, the Anaylsis of the surface remains blank.

 

Can anyone help me through this.  Do I need to convert the adf file to a DEM first.  Or, is the ADF capable of being inserted directly.

 

Also, I'd like to insert the geotiff, but not sure how.  Any help would be really appreciated.  Thank you.

Mike Shick
www.medesigns.us
Contributor
geoffpreston
Posts: 11
Registered: ‎01-28-2010
Message 88 of 122 (1,422 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-06-2013 12:18 PM in reply to: TerryDotson

Terry, your KMLOUT script is a fantastic utility that's greatly appreciated! In fact, I think it's better than the official exporter from v2011. One thing I've noticed is that it doesn't account for any grid scale factor applied in the drawing settings (most of my KMLs show up a few hundred feet off in GE). The workaround is to scale the drawing by this factor before exporting, but I wondered if this could somehow be incorporated into the script so it functions like the 2011 exporter.

Valued Mentor
TerryDotson
Posts: 482
Registered: ‎06-06-2010
Message 89 of 122 (1,412 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-06-2013 03:31 PM in reply to: geoffpreston

The KMLOUT is just something thrown together in a couple of hours.  It is based on Map (even versions back to 2000), not Civil3D.  As such it isn't aware of Civil3D's grid coordinates, etc.  However I would still be curious to see a DWG to reproduce an error on GE export, since we have a supported project that does that.  If you have one email it to dotson [at] dotsoft [dot] com.

Distinguished Contributor
area51visitor
Posts: 116
Registered: ‎03-05-2011
Message 90 of 122 (1,370 Views)

Re: Google Earth utilities with R2013 products

02-10-2013 01:34 AM in reply to: dsimeone

Massive failure

- Brian
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes."

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs