AutoCAD Civil 3D General

Reply
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 11 of 19 (148 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 11:29 AM in reply to: GreeneSWCD

Yes.  In the Toolspace, click on the Settings tab, right-click on the drawing name and choose Edit Drawing Settings...

 

4-4-2012 8-46-10 AM.png

 

Once there, under the Units and Zone tab, set your coordinate system.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
GreeneSWCD
Posts: 172
Registered: ‎03-29-2011
Message 12 of 19 (145 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 11:48 AM in reply to: TRogers

You are on top of your game!

 

But, I don't have an exact match in any pulldowns, so it's still not jiving between the two. 

 

I need the geographic coordinate system to be:  GCS_North_American_1983

 

And the Projected Coordinate System to be:  NAD_1983_UTM_Zone_17N 

 

I can't find either, but I did find under Category in CAD:  UTM NAD83 Datum,  with the Description of NAD83(CSRS)/UTM zone 17N.  But that doesn't work either. 

 

What am I overlooking? 

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 13 of 19 (140 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 12:03 PM in reply to: GreeneSWCD

4-4-2012 8-46-10 AM.png

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
GreeneSWCD
Posts: 172
Registered: ‎03-29-2011
Message 14 of 19 (136 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 12:16 PM in reply to: TRogers

I still get the error below.  Then it asks me if I want to reproject. 

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 15 of 19 (134 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 12:18 PM in reply to: GreeneSWCD

I don't know anything about ArcGIS.  That's a whole different ball game for me.  Sorry.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Contributor
GreeneSWCD
Posts: 172
Registered: ‎03-29-2011
Message 16 of 19 (132 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-10-2012 12:20 PM in reply to: TRogers

You've been very helpful so far, thanks so much! 

 

I think it's time to take this conversation to a GIS forum. 

 

thanks again. 

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,495
Registered: ‎06-03-2011
Message 17 of 19 (116 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-11-2012 12:22 AM in reply to: GreeneSWCD

I guess Arcgis needs a .PRJ file, that's why you get that error, sir.

Unzip the attached one, rename the content to match the name of SHP/DBF/SHX files of your shapeset, and try again to load all in Arcgis.

Distinguished Contributor
GreeneSWCD
Posts: 172
Registered: ‎03-29-2011
Message 18 of 19 (104 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-11-2012 06:15 AM in reply to: antoniovinci

Where do I save that file, and what do I use to open it? 

 

Thanks for jumping in. 

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,495
Registered: ‎06-03-2011
Message 19 of 19 (94 Views)

Re: Exporting simple .SHP files into GIS?

09-11-2012 02:32 PM in reply to: GreeneSWCD

A .PRJ is the fourth file of a shapeset, so you should unzip (renaming it) in the same folder of its fellows SHP/DBF/SHX.

Then in your Gis you load the .SHP as new layer, and automatically the remaining DBF/SHX/PRJ will be used, in order to place the data (geometry and attributes) on the Earth.

I advise you to read more about the shape format (standard in Gis environment) here, sir.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs