AutoCAD Civil 3D General

Reply
Valued Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-07-2012
Message 1 of 12 (331 Views)
Accepted Solution

Dictionary Edit

331 Views, 11 Replies
09-25-2013 11:29 AM

when  running spell check the tab for adding a word to the dictionary is not available.

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 12 (326 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 11:37 AM in reply to: rcallison

Right-click on the word and choose Add to Dictionary.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Valued Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-07-2012
Message 3 of 12 (316 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 11:43 AM in reply to: TRogers

Spell Check does not allow me to right click on the word. 

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 4 of 12 (313 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 11:44 AM in reply to: rcallison

Are you using MTEXT?

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Valued Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-07-2012
Message 5 of 12 (305 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 11:48 AM in reply to: TRogers

Yes, we are using MTXT

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 6 of 12 (302 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 11:49 AM in reply to: rcallison

Is there a red line under the word?  If so, you are supposed to be able to right-click and add it to the dictionary.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Valued Contributor
Posts: 67
Registered: ‎11-07-2012
Message 7 of 12 (284 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 12:04 PM in reply to: TRogers

If I double click MTEXT a red line appears under the words not recognized.  If I right click on the underlined word a menu is displayed and "Add to Dictionary" is shaded back and is not functional.  My thought early on was that I would be able to change a setting that would allow a word to be added to the dictionary.

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 8 of 12 (279 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 12:10 PM in reply to: rcallison

The only thing I can think of is that you don't have the character set checked for Western.  

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 9 of 12 (271 Views)

Re: Dictionary Edit

09-25-2013 12:16 PM in reply to: rcallison

Try this...

 

Type in DCTCUST and see if a path shows up.  It should be your roaming directory.  If there is nothing, then you need to set the path in your options to C:\Users\user name\appdata\roaming\autodesk\c3d 20??\enu\support

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 583
Registered: ‎03-18-2008
Message 10 of 12 (202 Views)

Re: Dictionary Edit

09-26-2013 06:40 AM in reply to: rcallison

We've run into a similar problem.

 

For some reason in our profile the option variable for Custom Dictionary was empty. Added it back and now the "Add to Dictionary" option is enabled.

 

We also ran into something else strange, running C3D 2014, when in the editor if I right click a word and "Add to Dictionary" it doesn't actually add the word, but... if I run the Spell Check application and select "Add to Dictionary" it WILL actually add the word to the dictionary.

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs