AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
Rubixcube10
Posts: 86
Registered: ‎06-29-2011
Message 1 of 7 (206 Views)
Accepted Solution

Custom line won't scale anymore...

206 Views, 6 Replies
02-09-2012 08:56 AM

a few weeks ago my custom line would scale right.  Now it just doesn't do anything.  The words in my custom lines alway stay small no matter what scale I change it to.

Rob

HP Compaq 8100 Elite
Win 7 Pro SP1 - 64Bit
8GB RAM
i7 860 @ 2.80 GHZ

AutoCad Civil 3d 2012 SP1
*Expert Elite*
wfberry
Posts: 1,760
Registered: ‎09-05-2006
Message 2 of 7 (201 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-09-2012 09:18 AM in reply to: Rubixcube10

What about you blocking out the line and post it.

 

Bill

Valued Contributor
Rubixcube10
Posts: 86
Registered: ‎06-29-2011
Message 3 of 7 (197 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-09-2012 09:43 AM in reply to: Rubixcube10

I draw the line at 1"=1', and it still looks like this no matter what scale I change it to afterwards.  Even in paper space it doesn't work right.  My tree line works fine but custom line with words in it just stays the same.  Very tiny.  thoughts?  Are these pictures what you were looking for?

Rob

HP Compaq 8100 Elite
Win 7 Pro SP1 - 64Bit
8GB RAM
i7 860 @ 2.80 GHZ

AutoCad Civil 3d 2012 SP1
*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,788
Registered: ‎05-21-2003
Message 4 of 7 (194 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-09-2012 09:52 AM in reply to: Rubixcube10

Was the text style used in the linetype redefined to have a constant height?

 

Allen

Valued Contributor
Rubixcube10
Posts: 86
Registered: ‎06-29-2011
Message 5 of 7 (190 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-09-2012 10:18 AM in reply to: AllenJessup

I'm guessing it was set at a constant height.  It was a annotative text.  When I first created the line I used the annotative text.  then when it was all done and made a new line using the custom line next to the original to compare, only my original text would change.  The custom line wouldn't.

 

Even the normal fence wires from the aeccland.file does the same thing.

Rob

HP Compaq 8100 Elite
Win 7 Pro SP1 - 64Bit
8GB RAM
i7 860 @ 2.80 GHZ

AutoCad Civil 3d 2012 SP1
Distinguished Mentor
thepworth
Posts: 525
Registered: ‎03-02-2011
Message 6 of 7 (179 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-09-2012 10:46 AM in reply to: Rubixcube10

check the style of text you're using in the linetype.  if someone has modified the text styles in your template to redefine/modify the embedded text font in the linetype definition, then things can go haywire.


C3D 2011
Intel Xeon E5630@2.53Ghz
NVIDA Quadro NVS420 Dual Monitor
12GB Ram / Win7 Professional 64bit SP1
Valued Contributor
Rubixcube10
Posts: 86
Registered: ‎06-29-2011
Message 7 of 7 (151 Views)

Re: Custom line won't scale anymore...

02-10-2012 05:45 AM in reply to: thepworth

Yep, you're right.  Thanks.  I turned off the annotative.  Tried it again.  Still did the same thing.  Then changed the auto text height to the approriate scale I want and it worked.  Thanks again to both of you guys.

Rob

HP Compaq 8100 Elite
Win 7 Pro SP1 - 64Bit
8GB RAM
i7 860 @ 2.80 GHZ

AutoCad Civil 3d 2012 SP1

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs