AutoCAD Civil 3D General

Reply
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,302
Registered: ‎04-09-2010
Message 1 of 7 (485 Views)

Creating points at the stations of an alignment,

485 Views, 6 Replies
10-18-2012 01:43 PM

Creating points at the stations of an alignment,

 

I wanted to get the (x,y,z) of the stations of an alignment, but sounds not to work.

 

In the screenshots below, I got the message “The specified station is not valid for this object” and couldn’t proceed! How this issue might be solved?

 

Thank you

 

Best

 

Jamal

 

Clip_218.jpg

 

Clip_219.jpg

 

 

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,778
Registered: ‎12-15-2008
Message 2 of 7 (460 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-18-2012 08:14 PM in reply to: JamaL9722060

Jamal,

 

 

 

Home>> Points >> create point along alignment. key in a value that is within the station range

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,302
Registered: ‎04-09-2010
Message 3 of 7 (450 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 12:52 AM in reply to: Joe-Bouza

Thank you Joe-Bouza for the help.

 

I couldn’t find the option “create point along alignment”! the screenshot is attached.

 

Clip_222.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Valued Contributor
bpoleuca
Posts: 60
Registered: ‎03-23-2007
Message 4 of 7 (446 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 01:41 AM in reply to: JamaL9722060

The function DIVIDE you can use when you want a number of segments.

The function MEASURE you can use when you want to have the lenght you need and at the last portion you will have a diferent lenght. So I think you can use MEASURE.

 

PS.

1. How can I give the profile in reference to take the Z value?

2. If you want to have X,Y,Z you must use points from coridor?

 

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,302
Registered: ‎04-09-2010
Message 5 of 7 (443 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

10-19-2012 01:57 AM in reply to: bpoleuca

Many thanks

 

To answer your two questions, please, have a look on the screenshots below.

 

My issue is how to create points (in a group say g3) at the stations of the alignment! That’s all!

 

Clip_230.jpg

 

Clip_231.jpg

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.
Valued Contributor
Postmaster_G
Posts: 72
Registered: ‎12-20-2012
Message 6 of 7 (161 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

04-07-2014 12:47 PM in reply to: JamaL9722060

I know this is an old thread, but did you ever solve this problem?

Mentor
JamaL9722060
Posts: 1,302
Registered: ‎04-09-2010
Message 7 of 7 (136 Views)

Re: Creating points at the stations of an alignment,

04-08-2014 11:08 AM in reply to: Postmaster_G

Sorry Postmaster. I didn’t any answer for this issue.

----------------------------------------------------------
Jamal NUMAN, GIS and Civil Engineer, MSc
e-mail: JamaL9722060@yahoo.com
P.O.Box: 731, Ramallah, West Bank, Palestine.
----------------------------------------------------------
Software: AutoCAD 2014, AutoCAD C3D, AutoCAD M3D, Revit
Windows 7 (Ultimate 64 bits),
Firefox 20.0,
Kaspersky 2013.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs