AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Mentor
Sindarin
Posts: 684
Registered: ‎05-30-2005
Message 1 of 9 (4,177 Views)
Accepted Solution

Change all text to Caps

4177 Views, 8 Replies
09-24-2010 09:40 AM

Hey guys I have over 1500 pieces of text in lowercase letter and I want to make them all uppercase.

 

Is there a easy and quick way to do this?


Thanks!

Product Support
justin.ziemba
Posts: 53
Registered: ‎12-20-2007
Message 2 of 9 (4,168 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:13 AM in reply to: Sindarin

Sorry, but there is no native way to do this with multiple objects at the same time.

 

However, I would suggest posting this on the AutoCAD forums, as there may be someone over that that has created a custom LISP or something to do what you are looking for.  Similar topics have been covered in the past, so that is probably your best route.

 

 

 



Justin Ziemba
Manager, Americas Product Support - AEC Infrastructure
Autodesk Global Subscription and Support
Distinguished Mentor
Civil3DReminders
Posts: 895
Registered: ‎03-24-2009
Message 3 of 9 (4,162 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:16 AM in reply to: Sindarin

Looks like there is an Express Tool for it under Modify Text.

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,196
Registered: ‎07-22-2003
Message 4 of 9 (4,162 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:16 AM in reply to: Sindarin

Express Tools TCASE

Jeff_M, also a frequent Swamper
Distinguished Mentor
Civil3DReminders
Posts: 895
Registered: ‎03-24-2009
Message 5 of 9 (4,159 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:17 AM in reply to: Civil3DReminders

And it works on multiple objects.

 

Christopher

http://blog.civil3dreminders.com/

Valued Mentor
Sindarin
Posts: 684
Registered: ‎05-30-2005
Message 6 of 9 (4,158 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:18 AM in reply to: Jeff_M

Saweet!!!

 

Thanks Guys. You know more then the AutoDesk employees!!!!

 

Haha

Product Support
justin.ziemba
Posts: 53
Registered: ‎12-20-2007
Message 7 of 9 (4,121 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 12:31 PM in reply to: Sindarin

Wow, I totally missed that one.  Thanks for pointing it out!



Justin Ziemba
Manager, Americas Product Support - AEC Infrastructure
Autodesk Global Subscription and Support
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,778
Registered: ‎12-15-2008
Message 8 of 9 (4,071 Views)

Re: Change all text to Caps

09-25-2010 05:59 AM in reply to: justin.ziemba

Bing a Civil3d forum and you being a Civil3d specialist I can understand why you thought what you though :smileyvery-happy: We wont pick on you

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
New Member
pawan_141287
Posts: 1
Registered: ‎02-16-2013
Message 9 of 9 (3,114 Views)

Re: Change all text to Caps

02-16-2013 03:28 AM in reply to: Sindarin

Highlight the text, hold down "shift" "ctrl" and press "u" and "l". this should change the text to upper or lower case.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs