AutoCAD Civil 3D General

Reply
Valued Mentor
Posts: 670
Registered: ‎05-30-2005
Message 1 of 9 (3,213 Views)
Accepted Solution

Change all text to Caps

3213 Views, 8 Replies
09-24-2010 09:40 AM

Hey guys I have over 1500 pieces of text in lowercase letter and I want to make them all uppercase.

 

Is there a easy and quick way to do this?


Thanks!

Product Support
Posts: 53
Registered: ‎12-20-2007
Message 2 of 9 (3,204 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:13 AM in reply to: Sindarin

Sorry, but there is no native way to do this with multiple objects at the same time.

 

However, I would suggest posting this on the AutoCAD forums, as there may be someone over that that has created a custom LISP or something to do what you are looking for.  Similar topics have been covered in the past, so that is probably your best route.

 

 

 



Justin Ziemba
Manager, Americas Product Support - AEC Infrastructure
Autodesk Global Subscription and Support
Distinguished Mentor
Posts: 859
Registered: ‎03-24-2009
Message 3 of 9 (3,198 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:16 AM in reply to: Sindarin

Looks like there is an Express Tool for it under Modify Text.

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 3,962
Registered: ‎07-22-2003
Message 4 of 9 (3,198 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:16 AM in reply to: Sindarin

Express Tools TCASE

Jeff_M, also a frequent Swamper
Distinguished Mentor
Posts: 859
Registered: ‎03-24-2009
Message 5 of 9 (3,195 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:17 AM in reply to: Civil3DReminders

And it works on multiple objects.

 

Christopher

http://blog.civil3dreminders.com/

Valued Mentor
Posts: 670
Registered: ‎05-30-2005
Message 6 of 9 (3,194 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 10:18 AM in reply to: Jeff_M

Saweet!!!

 

Thanks Guys. You know more then the AutoDesk employees!!!!

 

Haha

Product Support
Posts: 53
Registered: ‎12-20-2007
Message 7 of 9 (3,157 Views)

Re: Change all text to Caps

09-24-2010 12:31 PM in reply to: Sindarin

Wow, I totally missed that one.  Thanks for pointing it out!



Justin Ziemba
Manager, Americas Product Support - AEC Infrastructure
Autodesk Global Subscription and Support
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,496
Registered: ‎12-15-2008
Message 8 of 9 (3,107 Views)

Re: Change all text to Caps

09-25-2010 05:59 AM in reply to: justin.ziemba

Bing a Civil3d forum and you being a Civil3d specialist I can understand why you thought what you though :smileyvery-happy: We wont pick on you

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
New Member
Posts: 1
Registered: ‎02-16-2013
Message 9 of 9 (2,150 Views)

Re: Change all text to Caps

02-16-2013 03:28 AM in reply to: Sindarin

Highlight the text, hold down "shift" "ctrl" and press "u" and "l". this should change the text to upper or lower case.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs