AutoCAD Civil 3D General

Reply
Contributor
civilgz
Posts: 13
Registered: ‎10-20-2011
Message 1 of 8 (6,595 Views)
Accepted Solution

CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

6595 Views, 7 Replies
11-26-2013 11:33 AM

I didn't now what happened, but the Civil 3D 2013 wouldn't work with custom subassemblies anymore. It worked fine before. I can still use them with Civil 3D 2012. Is there a variable to control or some setting problem? Thanks.

Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 586
Registered: ‎03-18-2008
Message 2 of 8 (6,562 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 03:56 AM in reply to: civilgz

How were the custom subassemblies created? Subassembly Composer, .NET, VBA?

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
Contributor
civilgz
Posts: 13
Registered: ‎10-20-2011
Message 3 of 8 (6,551 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 06:20 AM in reply to: michael.robertson

They were created with Subassembly Composer 2012 and they still work fine with Civil 3D 2012. They worked fine with Civil 3D 2013 before.

 

I tried to import the sample subassemblies from Autodesk website. They didn't work either. The message from the "Panorama Events" window is "Failed to create a ['Settings' from the text 'Assembly references and imported namespaces serialized as XML namespaces'].

Thanks.

Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 586
Registered: ‎03-18-2008
Message 4 of 8 (6,546 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 06:27 AM in reply to: civilgz

I haven't worked with SAC (we do our custom SA's using .NET).

 

What happens when you try to use your subassemblies? Any error messages?

 

Did you import your 2012 subassemblies into 2013? If so you should see the support files at C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2013\enu\Imported Tools

 

Have your tried opening your 2012 SAC files in 2013 SAC and saving them then re-importing them?

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
Contributor
civilgz
Posts: 13
Registered: ‎10-20-2011
Message 5 of 8 (6,539 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 06:49 AM in reply to: michael.robertson

The message shown is in the previous post. I tried to open with SAC 2013 and saved. They were the same. Because they worked fine before, I thought this may be the "variable or software setting".

And I did see the support files at C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2013\enu\Imported Tools. Thanks.

Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 586
Registered: ‎03-18-2008
Message 6 of 8 (6,532 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 06:57 AM in reply to: civilgz

Are you using 2013 with SP2? If so you need to make sure you have Microsoft .NET 4.5 framework installed. Forgot that SP2 broke custom SAC subassemblies.

 

Not sure if this will fix your problem but definitely worth a shot.

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer
Contributor
civilgz
Posts: 13
Registered: ‎10-20-2011
Message 7 of 8 (6,525 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 07:23 AM in reply to: michael.robertson
Thanks. It is the solution!
Distinguished Mentor
michael.robertson
Posts: 586
Registered: ‎03-18-2008
Message 8 of 8 (6,521 Views)

Re: CANNOT USE CUMTOM SUBASSEMBLY FROM SUBASSEMBLY COMPOSER

11-27-2013 07:26 AM in reply to: civilgz

You're welcome, if you are in the U.S. have a good Thanksgiving.

Mike Robertson
FL. Dept. of Transportation
CADD Applications Developer

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs