AutoCAD Civil 3D General

Reply
Valued Mentor
fcernst
Posts: 1,089
Registered: ‎01-07-2011
Message 1 of 14 (8,586 Views)

C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

8586 Views, 13 Replies
10-31-2013 11:45 AM

The ability to have Median assemblies cross Centerline has stlll not been restored in 2014. This was working in version 2013.

 

It was unacceptable to have the 2014 version be released without this working, and even more unacceptable to still not be addressed with SP1, and here entering November.

 

This was filed earlier this year as a defect. We need this capability for an urban corridor project ASAP.

 

 

 

Capture.JPG

 

 

Capture2.JPG

Fred Ernst, PE
C3D 2015
Ernst Engineering
www.ernstengineering.com
*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,471
Registered: ‎12-18-2002
Message 2 of 14 (8,543 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

10-31-2013 03:11 PM in reply to: fcernst

So, Fred, are you gonna find a workaround or are you going to wait for Autodesk to fix it?

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,221
Registered: ‎09-04-2006
Message 3 of 14 (8,486 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-01-2013 11:47 PM in reply to: tcorey

Tim,

 

Looking at this from the perspective of a designer with deadlines and budgets, how would you react to these issues when they occur over and over again?

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
Distinguished Mentor
rl_jackson
Posts: 695
Registered: ‎01-20-2008
Message 4 of 14 (8,476 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-02-2013 02:13 AM in reply to: Neilw
This is just one more reason, ADesk should go back to a 3 yr release cycle, they obviously can not handle the yearly cycle as personally I saw no benefit, improvement or reason to upgrade from C3D13 to 14. And the only real improvements in 13 IMO was the addition of the Label by Points. Most already had a workaround for pressure pipes, although for those that use them often I sure it was a help and clusterf..... at the same time.
C3D12-13
Win7x64 6gb
Mentor
lambertb
Posts: 191
Registered: ‎08-17-2007
Message 5 of 14 (8,426 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-03-2013 09:01 PM in reply to: rl_jackson

I guess things like this are I look at two platforms for a project

if they are design dominant -> use InRoads for its roadway designer and templates

or plans production dominant ->use C3D for its labeling

 

Now if through some magic pot of stew, these two could get together...

C3D 2014 SP1, Windows 7 Enterprise 64-bit
Dell T3500 workstation, too much ram to post
*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,471
Registered: ‎12-18-2002
Message 6 of 14 (8,385 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-04-2013 08:55 AM in reply to: Neilw

Neilw wrote:

Tim,

 

Looking at this from the perspective of a designer with deadlines and budgets, how would you react to these issues when they occur over and over again?


Hi Neil,

 

I'm not saying I like it when the software doesn't work as expected and I especially don't like it when it appears that errors are being ignored. 

 

What I am saying is that it is important to be willing to work around the software's deficiencies because there will always be some. I have been working with AutoCAD, DCA, Softdesk, Land Desktop and now Civil 3D for twenty-plus releases, as both a user and as a reseller. There are always bugs. C'est la vie. It's an imperfect world. 

 

Also, I don't think it's fair to rail against the inviduals at Autodesk who we consider to be "Senior Management." Even at that level, these are just working people like the rest of us. They come to work and try to do the best they can within the constraints imposed by their company. Has your boss ever told you no, you can't spend money on something you thought would benefit the company? Did you stamp your feet and say he should be fired or did you grit your teeth and go on with your job?

 

I am all for listing the errors here in the discussion group. That benefits everyone. What benefits no one is the angry tone of some of the posters.

 

Best regards,

 

Tim

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Valued Mentor
fcernst
Posts: 1,089
Registered: ‎01-07-2011
Message 7 of 14 (8,378 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-04-2013 09:29 AM in reply to: fcernst

...Has your boss ever told you no, you can't spend money on something you thought would benefit the company? Did you stamp your feet and say he should be fired or did you grit your teeth and go on with your job?...

 

How is this at all analguous to our perspective as Customers who are experiencing project downtime and loss of profitability due to continuing cyclical product defects and lack of quality control management with the design software that we have a significant and ongoing substantial monetary investment in?

Fred Ernst, PE
C3D 2015
Ernst Engineering
www.ernstengineering.com
*Expert Elite*
Neilw
Posts: 2,221
Registered: ‎09-04-2006
Message 8 of 14 (8,360 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-04-2013 09:58 AM in reply to: tcorey

Oh I agree with you are saying Tim. My point was when we as users encouter these defects it is very disruptive and often leads to hours or even days troubleshooting or finding a workaround. So simply saying go look for a workaround doesn't address the issue.

 

How we go about expressing the problem to the developers is another matter.

Neil Wilson (a.k.a. neilw)
Infrastructure Suite/C3D 2013, LDT 2004, Power Civil v8i SS1
WIN 7 64 PRO
HP Pavillion h8xt, i7 2600, 12 GB
RADEON 6450, 1 GB
http://www.sec-landmgt.com
*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,471
Registered: ‎12-18-2002
Message 9 of 14 (8,357 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-04-2013 10:04 AM in reply to: fcernst

Another way of saying it would be, "When things don't go your way, do you stamp your feet and act petulant or do you get on with the work at hand?"

 

or

 

"If your tire blows, do you kick the tire and scream at the wind or do you go to your trunk, get your jack and get back on the highway?"

 

Anger doesn't help get the job done.

 

Tim

 

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Valued Mentor
fcernst
Posts: 1,089
Registered: ‎01-07-2011
Message 10 of 14 (8,293 Views)

Re: C3D 2014 SP1 - Medians Still Not Working

11-04-2013 03:00 PM in reply to: tcorey

What is your workaround for this Tim?

 

It needs to be as easy, and no more time consuming, as it was to do when it was working in earlier versions of the software.

Fred Ernst, PE
C3D 2015
Ernst Engineering
www.ernstengineering.com

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs