AutoCAD Civil 3D General

Reply
Valued Contributor
shinysingh
Posts: 50
Registered: ‎06-19-2012
Message 1 of 8 (86 Views)

Attachment Issue

86 Views, 7 Replies
10-16-2012 08:32 AM

Hello, There!!!

 

i am having problem printing my drawing on autocad civil 3d 2010. i have attached a zoning file on top of the existing file. and change the plot style to make it work. but when i do print preview, it doesnt show me the attached file....

i am not quite sure, what am i doing wrong?

I would really appreciate it, if someone can help me ASAP. 

 

Thanks,

Shiny

Valued Mentor
ccoles
Posts: 310
Registered: ‎06-26-2007
Message 2 of 8 (83 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 08:34 AM in reply to: shinysingh

Make sure the layer the attchment is on is not a 'No Plot' layer. Hint, when you attach a reference file, it is placed on the current layer and treated like a block. If the current layer is set to 'No Plot', the entire reference file will not show up when plotting.

Windows 7 64-bit
HP Z600 8 Gig RAM
Civil 3D 2013
Valued Contributor
shinysingh
Posts: 50
Registered: ‎06-19-2012
Message 3 of 8 (79 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 08:51 AM in reply to: ccoles

I have tried turning on all the layers and none of the layer is on 'NO PLOT'.

dunno what am i missing??

Valued Contributor
shinysingh
Posts: 50
Registered: ‎06-19-2012
Message 4 of 8 (72 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 09:24 AM in reply to: shinysingh

It's not showing me my attached file on print preview with any plot style table. 

don't know if it's not recognising the attached file. and if yes, then why is it not recoginising???

Contributor
Craig.Tomlinson
Posts: 16
Registered: ‎07-01-2010
Message 5 of 8 (64 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 10:01 AM in reply to: shinysingh

When you say attach.. Are you saying you used xref?

Is the file you "attached" a DWG?

Is the file on the defpoint layer?

 

Valued Contributor
shinysingh
Posts: 50
Registered: ‎06-19-2012
Message 6 of 8 (62 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 10:06 AM in reply to: Craig.Tomlinson

yes i xref the file... and it is a DWG file 

also, i don't think so its on defpoint layer...but at the same time, i just realised that under layer properties..my defpoint layer's plot is froze... and i can't unfreeze it... 

Contributor
Craig.Tomlinson
Posts: 16
Registered: ‎07-01-2010
Message 7 of 8 (56 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 10:10 AM in reply to: shinysingh

defpoints is an unplottable layer. I fyour xref is on the defpoint layer change the xref's layer in properties to layer 0 or some other layer that is plottable

Valued Contributor
shinysingh
Posts: 50
Registered: ‎06-19-2012
Message 8 of 8 (55 Views)

Re: Attachment Issue

10-16-2012 10:10 AM in reply to: shinysingh

never mind.. it worked...

from the xref file, every layer was on PLOT except the viewport layer..

i guess it was just a matter of clicking that viewport PLOT button on... 

but, thanks for helping ....!!!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs