AutoCAD Civil 3D General

Reply
Member
JorgeAguilar
Posts: 3
Registered: ‎07-08-2011
Message 1 of 6 (748 Views)
Accepted Solution

Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

748 Views, 5 Replies
07-08-2011 02:51 AM

We are losing our minds trying to figure out how to fix this issue. We are designing a pipe network several kilometers long and one feature we need to show in the profile view is cover depth ('ground level' minus 'level of top of the pipe'). Everything was working fine and the band (Cover depth) was showing the correct values but a few days ago we opened the drawing again and the values are all '0.00'. We have tried everything we can think of, including expressions, to no avail. Anyone knows how to fix this problem? Any Autodesk people with a few minutes to spare and share their expertise so that I can regain my sanity?

 

I am attaching a snapshot to show the band style  / label style / Text component / Properties we are using. There is only one surface (existing ground) and one database (pipe network) that we have created so it is not a matter of choosing a wrong profile or data source.

 

 Your help will be greatly appreciated.

 

 

 

Cover depth band.jpgso

Distinguished Mentor
andrewpuller3811
Posts: 759
Registered: ‎07-30-2008
Message 2 of 6 (734 Views)

Re: Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

07-08-2011 04:55 AM in reply to: JorgeAguilar

I'm not going to presume to be an advanced expert.

 

You might want to post which version you are using.

 

Also for something like this, posting the dwging would be greater help, as it allows people to check through the drawing to locate the problem far easier than try to look at screen shots.

If this fixed your issue, click on "Accept as Solution"

Andrew Puller
Maitland, NSW, Australia
Windows 7 Enterprise 64bit
Intel core i7 2600 @ 3.40 GHz with 16GB Ram
Civil 3d 2013 64bit
Member
JorgeAguilar
Posts: 3
Registered: ‎07-08-2011
Message 3 of 6 (708 Views)

Re: Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

07-08-2011 06:57 AM in reply to: andrewpuller3811

Thanks for your help Andrew,

 

I am using Civil 3d 2011 (British Metric). I am also attaching a significantly trimmed version of the drawing with the issue I mentioned - I had to erase a lot of features and points to comply with the max size for upload so some parts of teh surface are missing in the profile. Again, thanks for your time and help.

Active Contributor
marcross
Posts: 40
Registered: ‎06-01-2009
Message 4 of 6 (686 Views)

Re: Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

07-08-2011 08:08 AM in reply to: JorgeAguilar

under Prospector>Pipe Networks>Networks>RISING MAN 300-END, select the 'pipes', and under the preview window on the bottom of the toolspace window, select all the pipes in the preview window and scorll to the right until you find 'Reference Surface (you might need to expand the cell to see it)", right click on top of the header 'Reference Surface", Edit..., pick the FINAL SURFACE and you should see the cover depth value.

 

Active Contributor
marcross
Posts: 40
Registered: ‎06-01-2009
Message 5 of 6 (683 Views)

Re: Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

07-08-2011 08:13 AM in reply to: JorgeAguilar

untitled.JPG

Member
JorgeAguilar
Posts: 3
Registered: ‎07-08-2011
Message 6 of 6 (675 Views)

Re: Any Advanced Civil 3D Experts? Specific band problem is driving me mad!

07-08-2011 08:18 AM in reply to: marcross

Great Stuff! Thanks a lot. I owe you one.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs