AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,877
Registered: ‎12-15-2008
Message 1 of 6 (103 Views)

2012 style defaults not recognized

103 Views, 5 Replies
11-12-2013 06:04 AM

I guess I've over looked this for a while but I'm tweaking out dwt file and I am noticing that the default lable and pipe style I have set in the network defaults is not being honored. Am I setting this in the wrong place or is this a know isssue?

 

pipe_settings.png

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,796
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 6 (97 Views)

Re: 2012 style defaults not recognized

11-12-2013 06:35 AM in reply to: Joe-Bouza

Think you need to click the child overide column to force the styles down the chain if command.

 

I typically go right to the commands and change the defaults there.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,293
Registered: ‎07-22-2003
Message 3 of 6 (86 Views)

Re: 2012 style defaults not recognized

11-12-2013 06:53 AM in reply to: Joe-Bouza

Perhaps my 3 weeks away from a computer mixed with my lack of coffee yet this morning has me thinking incorrectly, but.... Aren't the pipe & structure styles controlled by the Parts List? As for the StructureLabelStyle, I see the arrow in the Child Override column. Clear this to insure the desired style is used, or do as John said and make the changes to the Command settings.

Jeff_M, also a frequent Swamper
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,877
Registered: ‎12-15-2008
Message 4 of 6 (85 Views)

Re: 2012 style defaults not recognized

11-12-2013 06:54 AM in reply to: jmayo
I'm confused. When I go the the command setting it show the defaults are the same do you check the overide box? why do I have to over ride the default to get the the default?

When I click the child over ride colmn I only see a red X on the part list or the plan lable style nothing happens in any of the other rows. What exactly am I looking for here?
Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,877
Registered: ‎12-15-2008
Message 5 of 6 (82 Views)

Re: 2012 style defaults not recognized

11-12-2013 06:56 AM in reply to: Jeff_M

Perhaps they are, but if I new that, I probably wouldn't need to ask :smileyhappy:
As for the child over ride - didn't even know I had one.

 

Ah ha! I se my part list said one thing and the feature settings another. I guess the tale wagged the dog on this one.

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,796
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 6 (71 Views)

Re: 2012 style defaults not recognized

11-12-2013 07:08 AM in reply to: Jeff_M

You are absolutely correct with the pipes and stc styles Jeff. They come from the parts list.

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.