AutoCAD Architecture General Discussion

Reply
Valued Contributor
dwi_it
Posts: 63
Registered: ‎11-24-2009
Message 1 of 8 (2,729 Views)

The tool cannot be found in the current workspace

2729 Views, 7 Replies
08-19-2010 01:41 PM

I am recieving the error " the tool cannot be found in the current workspace" when clicking on the elevation callout tool under the annotate ribbon. How do I go about troubleshooting this issue?

*Expert Elite*
David_W._Koch
Posts: 2,423
Registered: ‎12-09-2003
Message 2 of 8 (2,726 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

08-19-2010 04:37 PM in reply to: dwi_it

Certain content-related ribbon tools work by running a referenced tool palette tool.  The out-of-the-box ribbon tools that do so reference a tool palette that should have been included in your workspace on installation, but which is not assigned to any tool palette group (other than the All Palettes group, of course).  You may fine the following blog article of interest:

http://architects-desktop.blogspot.com/2009/06/autocad-architecture-2010-ui-changes.html

 

If you want to know more about how these work, I wrote an AU Tech Talk article about how to create a Ribbon Tool in December of 2009.  You can find a link to that article here:

http://architects-desktop.blogspot.com/2009/12/aec-content-on-ribbon-au-tech-talk.html

David Koch
Active Member
mtrblt
Posts: 10
Registered: ‎02-16-2011
Message 3 of 8 (2,242 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

05-04-2011 02:50 PM in reply to: dwi_it

same problem

in the annotaction ribbon all the tools w/in these panels:

scheduling

callouts

keynoting

brings up:

error.jpg

annoying

Active Member
mtrblt
Posts: 10
Registered: ‎02-16-2011
Message 4 of 8 (2,226 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

05-04-2011 05:17 PM in reply to: mtrblt

should also add that the problem is in both 2011 & 2012...

Valued Contributor
dwi_it
Posts: 63
Registered: ‎11-24-2009
Message 5 of 8 (2,221 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

05-05-2011 04:46 AM in reply to: mtrblt

We eventually solved this with a total uninstall / reinstall of AutoCAD. Still not sure of what caused the problem.

New Member
DMulveyThermmax
Posts: 2
Registered: ‎05-04-2011
Message 6 of 8 (2,219 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

05-05-2011 04:56 AM in reply to: dwi_it

ive tried the uninstall and reinstall and it didnt work

Active Member
mtrblt
Posts: 10
Registered: ‎02-16-2011
Message 7 of 8 (2,186 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

05-11-2011 05:02 PM in reply to: dwi_it

reinstall worked on both 2011 & 2012.  thanks for the tip.

i used the autodesk reinstaller so it wasn't a hassle...just a bit of a wait.

Member
jbernier
Posts: 4
Registered: ‎08-15-2013
Message 8 of 8 (94 Views)

Re: The tool cannot be found in the current workspace

07-09-2014 07:28 AM in reply to: mtrblt
Dear Autodesk,

Thank you for making previous versions of your product still work after upgrading. Fortunately I am still able to meet my deadline by using obsolete, yet functioning software, instead of the expensive upgrade that doesn't work.

Brilliant plan!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community