AutoCAD Architecture General

Reply
Member
emzypops
Posts: 3
Registered: ‎10-11-2011
Message 1 of 5 (417 Views)

Autocad 2012 text issues on model space

417 Views, 4 Replies
10-11-2011 07:36 AM

When creating text in model space it appears both mirrored and rotated 90 degrees to the horizontal. However, when I create text in paper space it is fine. I have tried looking at the properties for the text but although I can find a place to rotate the text back to the horizontal it is still mirrored and therefore unreadable.

When I copy paste stuff from one document to another this also occurs. Any help would be greatly appreciated as I cannot find anything on the internet to help me out.

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,618
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 5 (410 Views)

Re: Autocad 2012 text issues on model space

10-11-2011 12:02 PM in reply to: emzypops

UCS and PLAN variables are set to what in modelspace?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Contributor
cloudnin
Posts: 15
Registered: ‎07-06-2004
Message 3 of 5 (399 Views)

Re: Autocad 2012 text issues on model space

10-11-2011 06:41 PM in reply to: emzypops
Your ucs is most likely the cause of the problem. Do this: UCS - enter - W - enter - PLAN - enter. That should clear things up, but the stuff you've drawn so far might be wrong. Select it all and copy it to the clipboard first so you can paste it back to your drawing. You could also just copy your work to a new file that has the UCS working normally.
Member
emzypops
Posts: 3
Registered: ‎10-11-2011
Message 4 of 5 (390 Views)

Re: Autocad 2012 text issues on model space

10-12-2011 06:53 AM in reply to: emzypops

Genius. Thank you. I would never have known about all that.

New Member
brian.lee.scott
Posts: 1
Registered: ‎04-10-2012
Message 5 of 5 (255 Views)

Re: Autocad 2012 text issues on model space

04-10-2012 02:34 PM in reply to: emzypops

I am having the same issue but only in certain drawing files.  The dwg came from an outside consultant.  I have looked at the UCS and PLAN variables and both are set correctly.  Any suggestions?!

 

Thanks

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community