AutoCAD Architecture General

Reply
Active Contributor
Posts: 26
Registered: ‎07-17-2006
Message 1 of 6 (503 Views)

ACA 2011 Block selection slow

503 Views, 5 Replies
01-09-2011 01:20 AM

Hi All,

I'm having a strange problem with ACA2011

Selecting blocks is very slow, I click on any block (or select it in a window) and there is a 5 (or so) second pause.  However, I can then select some random number of blocks and other objects (5 to 20?) without issue only for the delay to return at some point.

I have done some searching around and have turned off

Layer Pallets
Dynamic input
3d object snap
Dynamic input
Lineweights
Transparancy
Selection Cycling

I also ignore hatch objects


Interestingly enough it does not seem to matter how large or small the drawing is, It acts the same way even if the only object in the drawing is a single block.

My system

ACA 2011 x64 with the SP applied
Windows 7x64
Dell M4500, 8 GB RAM, I7820QM, 64 GB SSD, 500 GB 7200 RPM drive, Quadro FX 880 M video card.


Any ideas?

Active Contributor
Posts: 26
Registered: ‎07-17-2006
Message 2 of 6 (493 Views)

Re: ACA 2011 Block selection slow

01-09-2011 03:24 AM in reply to: sgrinavi


EDIT: Just noticed that I have a similar lag issue with XREFS

Active Member
Posts: 9
Registered: ‎10-16-2007
Message 3 of 6 (215 Views)

Re: ACA 2011 Block selection slow

03-02-2012 06:10 AM in reply to: sgrinavi

any comments?

People? Please somebody can answer?

Active Contributor
Posts: 26
Registered: ‎07-17-2006
Message 4 of 6 (211 Views)

Re: ACA 2011 Block selection slow

03-02-2012 06:24 AM in reply to: rakaev

I ended up upgrading to 2012... it went away

Active Member
Posts: 9
Registered: ‎10-16-2007
Message 5 of 6 (208 Views)

Re: ACA 2011 Block selection slow

03-02-2012 06:54 AM in reply to: sgrinavi

I have 2012 mechanical and have the same issue. I wait a few second to select the block.

People please answer what to do!!!!

 

Regards,

Ruslan

Active Member
trevorcochran
Posts: 6
Registered: ‎03-13-2011
Message 6 of 6 (159 Views)

Re: ACA 2011 Block selection slow

06-29-2012 11:28 AM in reply to: rakaev

I have this same problem (ACAD 2011), extremely aggravating. However, I have found if I invoke a command before selection a block, there is no delay, but when selecting a single block with no command envoked there is a delay. I have this problem everyday during works hours (pipe is full), howevery when I am the only one working (pipe is wide open) there is never a delay, strange. I don't believe such an issue could be caused by hardware, but I am looking for any answer I can get.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community