AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
tenhave.dane
Posts: 4
Registered: ‎11-15-2012
Message 1 of 4 (865 Views)

Using acaddoc.lsp

865 Views, 3 Replies
11-15-2012 09:46 PM

I just upgraded to AutoCAD 2013 and have been frustrated for weeks with the default hatch pattern being set to ANSI31, no longer SOLID which it was in AutoCAD 2011. After a little reading I discovered the

(setvar "HPNAME" "SOLID")

command for use in acaddoc.lsp (file correctly placed in the Support folder) but have had no luck in getting CAD to load it upon opening new drawings. My acaddoc.lsp file reads as follows, but never loads/works:

 

(setvar "HPNAME" "SOLID")
(command "GRID" "OFF")
(setvar "FILEDIA" 1)

 

Anyone know why it isnt working? I'm at a loss...

 

Thanks

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,880
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 4 (853 Views)

Re: Using acaddoc.lsp

11-16-2012 12:28 AM in reply to: tenhave.dane

Hi,

 

>> My acaddoc.lsp file reads as follows, but never loads/works:

If you type this into the commandline, what's the result then?

(findfile "acaddoc.lsp")

Is it found? And if it's found is this the file you modified or do you have multiple files with this name?

 

Another option could be (started with 2013 SP1) that you set the new switch for disabling LISP-code (>>>readme<<<). Then also the ACADDOC.LSP would not get active.

 

- alfred -

 

 

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
rkmcswain
Posts: 3,134
Registered: ‎11-13-2006
Message 3 of 4 (848 Views)

Re: Using acaddoc.lsp

11-16-2012 05:57 AM in reply to: tenhave.dane

You might also consider placing this file in its own unique folder, such as "C:\CADSTUFF" (or whatever you want to call it)

 

Then add this path to the TOP of your support file search path. Then anything else you place here (acad.lsp, shape files, etc.) will always load first and be kept separate from the program files. This makes your custom stuff easy to copy/migrate too.

Member
tenhave.dane
Posts: 4
Registered: ‎11-15-2012
Message 4 of 4 (800 Views)

Re: Using acaddoc.lsp

11-19-2012 01:35 PM in reply to: rkmcswain

Thanks for the advice guys, I checked the shortcut and there was no /nolisp switch, and the file was being correctly identified by AutoCAD with the findfile command. I didn't move the file into it's own directory, as it was being found. After a computer reboot however, the file was being loaded at startup.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube