AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Contributor
JohnBell7766
Posts: 12
Registered: ‎05-31-2011
Message 1 of 9 (470 Views)

Object enabler doest not work

470 Views, 8 Replies
04-10-2013 01:23 PM

Hi,

 

I am using Autocad 2013 on a 64bit PC.

I saved and run the Civil OE 64Bit. All the items shown have been selected and installed.

I can only see squares when I open a drawings that comes from the civil engineers.

 

In the previous versions I did not have this issue.

 

Please advise,

 

Thanks,

 

Stefan

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,921
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 9 (451 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-10-2013 03:05 PM in reply to: JohnBell7766

Hi,

 

>> I can only see squares when I open a drawings that comes from the civil engineers.

Can you show the drawing (or at least a screenshot) so we can see what you see?

 

>> drawings that comes from the civil engineers

Do they use Civil3D? If so what version did they use to create the drawing(s)?

That a drawing comes from a civil engineer does not necessarily mean that Civil3D was used.

 

To make sure what objects (proxies) are used within these drawings turn on PROXYNOTICE and let us know what this reports when opening that specific drawing(s).

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
JohnBell7766
Posts: 12
Registered: ‎05-31-2011
Message 3 of 9 (433 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-11-2013 06:44 AM in reply to: JohnBell7766

Hi,

The proxynotice is turned on.

The drawing comes from a Civil 3D.

I've attached a pdf of the squares I see on my screen

 

Thanks,

 

Stefan

 

 

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,921
Registered: ‎06-29-2007
Message 4 of 9 (422 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-11-2013 08:19 AM in reply to: JohnBell7766

Hi,

 

if you zoom more close to one of that rectangles I guess you see a text along one border of each of them, right?

If so then that are XRef's that are not found on your system, and the text shows a filename.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
JGerth
Posts: 1,969
Registered: ‎12-05-2005
Message 5 of 9 (405 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-11-2013 10:54 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Zooming into the PDF shows that they are AEC object -- Feature Lines for some, probably some others.

 

If you have the correct Ciivil3e Object Enabler -- they should show up properly.  Were the Civil guys using some other version?

Contributor
JohnBell7766
Posts: 12
Registered: ‎05-31-2011
Message 6 of 9 (397 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-11-2013 12:07 PM in reply to: JGerth

Thanks for this info. I will ask the civil engineer about the version he has, if he there is another xref file attached and I will get back to you.

 

Regards,

 

Stefan

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,921
Registered: ‎06-29-2007
Message 7 of 9 (390 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-11-2013 02:15 PM in reply to: JohnBell7766

Hi,

 

>> if he there is another xref file attached and I will get back to you

You can verify that by starting command _XREF ==> there you can see if there are any XRef's (or referenced images) or not.

 

I'm a little but unsure about what JGerth was writing:

>> Zooming into the PDF shows that they are AEC object

I can't see/read the text within the squares, I don't see more than this:

2013-04-11 23-11-50.png

I don't know how he can read the text within these squares .. or do you mean any other objects and I focused on wrong ones? Sorry if I'm wrong here, at least I can't identify these squares as any objecttype. The idea of an XREF or better a referenced image is because it also represents it's extents and the filename.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
JGerth
Posts: 1,969
Registered: ‎12-05-2005
Message 8 of 9 (384 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-12-2013 05:02 AM in reply to: JohnBell7766

Hi Alfred --

 

The smallest squares are unreadable, but there a lot of them at larger sizes... definitely something is not working with the civil object enabler.featureline.PNG

Contributor
JohnBell7766
Posts: 12
Registered: ‎05-31-2011
Message 9 of 9 (352 Views)

Re: Object enabler doest not work

04-25-2013 01:56 PM in reply to: JohnBell7766

Hi,

 

In the end I removed the object enabler and reinstalled after rebooting.

It works good now.

 

Thanks,

 

Stefan

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube