AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
MikeSchumacher
Posts: 3
Registered: ‎03-19-2012
Message 1 of 4 (180 Views)

Network profiles

180 Views, 3 Replies
10-04-2012 06:22 AM

We keep our default profile out on a network share.  Then distribute a shortcut with a target something like this: "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2013\acad.exe" /p "Y:\Cad Directory\Acad2013.arg" and 19/20 times this works great for us.  However if anything happens to the mounting of the user's Y drive (most frequently windows just doesn't bother to actually connect it until you open the drive in Win Explorer) when Acad is launched instead of falling back on the registry cached version of the profile it resets the profile to default and then saves over the registry version.  Then on subsequent launches even after the network drive is restored it keeps the default profile and we have to delete the profile and relaunch to reload from the network.

 

It's certainly not the end of the world, but it is a pain.  Any advice?  This seems to be new behavior with 2013 since this is largely the same set up we've been using for...more years than I can recall.  Originally we had migrated the profile from 2012, and I thought maybe there was some bad legacy left over from that so recreated the profile from scratch using 2013 and that seems to have not helped at all.

Valued Contributor
Rick-K
Posts: 85
Registered: ‎07-25-2012
Message 2 of 4 (173 Views)

Re: Network profiles

10-04-2012 07:15 AM in reply to: MikeSchumacher

First I have never set a network version of Acad up so I might be way off here.

 

What if you used the network address instead of a share?

 

Like \\SERVER\Cad Directory\Acad2013.arg

 

Could this work?

 

Rick

Member
MikeSchumacher
Posts: 3
Registered: ‎03-19-2012
Message 3 of 4 (169 Views)

Re: Network profiles

10-04-2012 08:04 AM in reply to: Rick-K

It has been talked about but has some other challenges.  We're spread across over a dozen offices/ home offices / job sites.  The Y drive is home to most of our cad support/template/automation data.  It's replicated to 3 servers servicing east coast, west coast, and midwest and on a per-user basis the Y drive is mapped to their best geographic match for location.

 

That said, the profile only amounts to 50k and should only be pulled when a user is running for the first time, or is resetting their profile.  I'll try the full network path to our central server and see if the behavior is any better.

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,112
Registered: ‎10-12-2006
Message 4 of 4 (164 Views)

Re: Network profiles

10-04-2012 08:34 AM in reply to: MikeSchumacher

I've seen similar problems stemming from AutoCAD being launched before drives are mapped.  What we do for new users is run a set-up BAT routine which runs AutoCAD with the default profile to run the secondary installer, then apply a REG file with the initial profile contents.  Because its a REG file, it can also be re-applied very easily if needed at a later time.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube