AutoCAD 2013/2014/2015

Reply
Member
Posts: 5
Registered: ‎07-03-2008
Message 1 of 11 (5,662 Views)
Accepted Solution

ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

5662 Views, 10 Replies
08-06-2012 10:58 PM

I'm having a minor issue with Autocad 2013 at the moment. I use the Quick Properties box to change a lot of my object properties, but since changing from 2012 to 2013, I have noticed QP doesn't recognise the selection of any objects. I have attached a screenshot showing what I mean. Anyone else had this issue and successfully resolved it?

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,466
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 11 (5,616 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-09-2012 11:46 PM in reply to: murdan35

Hi,

 

if that happens in all drawings with all type of objects I saw (for previous AutoCAD releases) that a repair-installation had helped in most cases.

May be resetting the AutoCAD profile also helps (to be found in Windows-Start-menu ==> Autodesk ==> AutoCAD 2013... ==> there you find the option). But make sure to first save your current profile and workspaces!.

 

But check first other drawings and other element-types.

 

Good luck, - alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Member
Posts: 5
Registered: ‎07-03-2008
Message 3 of 11 (5,585 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-22-2012 06:44 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

I tried the repair install when I got the chance, to no avail. It happens for all objects in all drawings that I open. One of my workmates is adamant that there is an option somewhere in the program that causes this, but he can't remember any details of the fix or command etc.

 

It's not a huge issue as I just keep using 2012, but I like using the latest if it is on my computer, so it's a bit annoying.

Valued Contributor
oohaah
Posts: 65
Registered: ‎02-08-2007
Message 4 of 11 (5,580 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-22-2012 08:39 PM in reply to: murdan35

looking at your screenshot, the quick properties dialog is not displayed. The Properties palette is however.

I'm not sure I understand your issue. Is it the Properties palette is not showing the object type or the quick prop dialog is not being displayed when you select the object?

 

Craig.

Member
Posts: 5
Registered: ‎07-03-2008
Message 5 of 11 (5,574 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-22-2012 09:47 PM in reply to: oohaah

Yeah, properties are not displaying in the pallette. They don't appear in the Quick Properties popup box either when I have that turned on. Bit of an odd one, it seems like the objects aren't recognising to display the properties. Happens to any object I select.

Valued Contributor
oohaah
Posts: 65
Registered: ‎02-08-2007
Message 6 of 11 (5,572 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-22-2012 09:51 PM in reply to: murdan35

Can't say I've come across that before. I don't know of any setting or variable to turn that function on or off. I would expect it to be part of the architecture of the software...

 

Sorry mate can't help:smileysad:

Valued Contributor
oohaah
Posts: 65
Registered: ‎02-08-2007
Message 7 of 11 (5,573 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

08-22-2012 10:03 PM in reply to: oohaah
Member
Posts: 5
Registered: ‎07-03-2008
Message 8 of 11 (5,517 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

09-12-2012 05:49 PM in reply to: oohaah

Cheers mate, I've fixed two of my firm's machines with that fix. Not sure which part helped (the uninstallation of Navisworks or the full repair install of Autocad), but the voodoo worked!

Valued Contributor
oohaah
Posts: 65
Registered: ‎02-08-2007
Message 9 of 11 (5,513 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

09-12-2012 06:58 PM in reply to: murdan35

Glad to hear

New Member
Posts: 2
Registered: ‎10-01-2012
Message 10 of 11 (5,408 Views)

Re: ACAD '13: Quick Properties not recognising objects when selected

10-01-2012 01:45 PM in reply to: oohaah

That was weird, I did the repair and that appearantly did nothing, I tryed shutting down AutoCAD a few times with no luck, so I turned off my computer and left for the day. But I come in on Monday and the prpperties magically appreared. makes no sense, other that me running a bunch of legacy lisps from older versions of AutoCAD causing the problems.

 

But I still can't publish or plot in the backgroung. it just says publishing job forever. has anyone had this issue? 

 

But thanks a lot for all your help everyone!!!!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube