AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Member
carlosvidal
Posts: 7
Registered: ‎02-17-2012
Message 1 of 9 (648 Views)

stretch does not move blocks

648 Views, 8 Replies
02-17-2012 04:22 AM

Hello,

 

I`ve a problem when i`m using the stretch commend, for istance to move the position of a wall opening done with a poliline and there`s a door or a window block within the stretch area, this object stays in the original position whereas the lines has already been streched. This makes that I`ve to move manually the block to the new position. Is there any way to stretch objects and blocks together?

*Pro
nestly
Posts: 1,283
Registered: ‎09-03-2010
Message 2 of 9 (641 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 05:11 AM in reply to: carlosvidal

The block should move as long as the entire block is inside the Crossing Window selection.  Any Geometric Constriants?

Active Member
carlosvidal
Posts: 7
Registered: ‎02-17-2012
Message 3 of 9 (629 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 06:03 AM in reply to: nestly

Thanks for the reply. I do not use (I`m not familiar with that use) geometric constraints. 

I have the block inside the window when trying to make the stretch. 

For additional information I use Autocad 2012 for mac ( just in case it cold be a bug for that version reported on this issue)

Thanks.

*Pro
nestly
Posts: 1,283
Registered: ‎09-03-2010
Message 4 of 9 (625 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 06:22 AM in reply to: carlosvidal

You can post a sample drawing here showing one or more of your wall where the blocks don't move when included in the window, but if it's a MAC related issue, then you'd be better off posting in the AutoCAD for Mac forum

Active Member
carlosvidal
Posts: 7
Registered: ‎02-17-2012
Message 5 of 9 (621 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 06:29 AM in reply to: nestly

Hello. I did not payed attention to the distribution when posting this, sorry. Anyway I enclose a sample where the problem occurs. I think I`ll wait for your reply before duplicate my inquiry in the mac forum. Thanks

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,155
Registered: ‎09-16-2009
Message 6 of 9 (616 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 06:48 AM in reply to: carlosvidal

It's fixed

*Pro
nestly
Posts: 1,283
Registered: ‎09-03-2010
Message 7 of 9 (613 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 06:55 AM in reply to: carlosvidal

I beleive the problem is that the insertion points for some of your blocks are very far away from the block geometry, and are not within the selection window.

 

In AutoCAD for Windows, there are some really easy ways to redefine the block insertion points without moving the block's location in the drawing.... not sure what your options in Mac are other than redefining them manually, which will put all your doors, windows, and tables out in the parking lot.

 

If you want, I can fix the blocks in this drawing, but you'll probably want to get into the practice of making sure the insertion point of the block(s) are at logical locations, such as the corner of the jamb for a door block.

 

Edit... Hahaha,   Patchy already redefined the insertion points for the doors and windows, so they should work now.  (CBIR I assume?)  Tables, chairs, columns, etc still have erratic insertion points.

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,155
Registered: ‎09-16-2009
Message 8 of 9 (604 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 07:11 AM in reply to: nestly

Hehehe, Yes, it was CBIR

Because of MAC, I dare not to get to the point of LISP :smileywink:

Active Member
carlosvidal
Posts: 7
Registered: ‎02-17-2012
Message 9 of 9 (591 Views)

Re: stretch does not move blocks

02-17-2012 08:08 AM in reply to: carlosvidal
Thank you very much. I'll try this as soon as I'm on my working computer, sound a pretty effective solution!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube