AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 1 of 10 (349 Views)
Accepted Solution

Upgrading computer, need help...

349 Views, 9 Replies
12-17-2012 05:18 PM

I am upgrading my computer, well, should say replacing my old computer.  I am looking to build a computer and I'm wondering about the graphics card.  I am using AutoCad 2012 and looking at either the i5 or i7 processor.  I have looked at the list of compatible graphics cards.  Some very pricey!  I have a Nvidia GEforce 7600 GT in my present computer.  I don't know how this card would work in my new computer.  Do any of you have any ideas about the card I need?  Hopefully spending around $300 to $400 for the card. 

Also, is the price of the i7, over the ii worth the extra money?

 

Thanks,

Carl

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,895
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 10 (333 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

12-18-2012 12:22 AM in reply to: wilsonreef

Hi,

 

what gc you need depends havily on what you are doing. 2D- versus 3D- drawings is the most important info. At least a nVidia-GTX costs less compared to a Quadro, but for AutoCAD (as current versions don't support vendor-own AutoCAD drivers) the available performance of the Quadro could not be used fully. But again: what drawing types do you have?

 

To the processor: AutoCAD only uses one kernel, and i5 has a higher takting than i7 for the same price ==> in case you don't use render or other products utilizing multi-kernel/multi-processor technology I would save money with i5.

 

To speed up a system could be also done with SSD. Depending on how much you have stored on your local drive (besides Windows and your programms, there are also undo-files sv$ autosave-files, ....) it may be a speed up.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 3 of 10 (322 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

12-18-2012 07:17 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Alfred,

 

Thank you for your reply.  I am going to be doing some 3-D.  Not heavily at first, but I am in the learning curve.  Lightning hit my house and knocked out my old computer (as well as other things), so I'm building a new one.  The GC is just something I'm not sure of.  I will take your advice on the i5 processor.

 

Thanks,

Carl 

Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 4 of 10 (320 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

12-18-2012 07:20 AM in reply to: wilsonreef

Alfred,

 

Left off somethiing...  If I start using the rendering, should I go with the i7 processor?

 

thanks again for your help

 

Carl

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,895
Registered: ‎06-29-2007
Message 5 of 10 (315 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

12-18-2012 07:30 AM in reply to: wilsonreef

Hi,

 

>> If I start using the rendering, should I go with the i7 processor?

If rendering is your daily job, yes, if you need it once a week for a few hours, then my answer would be: no.

 

>> I am going to be doing some 3-D

I would say GTX anyway (as I'm more a nVidia fan than an ATI/AMD one). But I see the price/performance-value better for GTX than for Quadro. It may be different in a view years, of course, but for now (in my opinion) it's the best solution.

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 6 of 10 (256 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

12-30-2012 09:05 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

Thanks Alfred for all your help.

 

Carl

Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 7 of 10 (199 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

01-06-2013 08:00 PM in reply to: wilsonreef

Ok, got my new computer in and was installing Autocad 2012, and ran into a problem.  About 3/4 of the way through It stopped installing and came up with this pop up window...

 

.NET 4.0 is not installed.  AutoCad English cannot be installed without this component.  See your system administrator for more information.

 

I am running i7 cpu, 16 gb ram, 64 bit O.S.  Any ideas as to what I need to do?

 

Thanks,

Carl

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,895
Registered: ‎06-29-2007
Message 8 of 10 (192 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

01-07-2013 12:45 AM in reply to: wilsonreef

Hi,

 

as this is a new question you should better start a new thread (it's easier for other when searching within the forum in the future to find just one question per thread) :smileywink:

 

>> .NET 4.0 is not installed.  AutoCad English cannot be installed

I'm wondering about that, because Framework 4.0 should be installed by the AutoCAD installer package (or have you not started only the setup.exe from the AutoCAD directory and not the autorun from the install media?

By default you should start with the autorun.inf (or the setup.exe in the main folder of your installation media).

 

If that does not work you can start the installation of the Framwork before starting the AutoCAD installation. On the AutoCAD installation media you'll find this folder and file:

3rdParty\NET\4\wcu\dotNetFramework\dotNetFx40_Full_x86_x64.exe

Install it and let Windows then search for updates (so you get servicepacks for Framework 4.0 before continuing.

 

Good luck, - alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Contributor
wilsonreef
Posts: 30
Registered: ‎11-20-2011
Message 9 of 10 (186 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

01-07-2013 06:07 AM in reply to: Alfred.NESWADBA

Thanks Alfred.....

 

That fixed my installation problem!!  When the program finished loading there was a notation that there was updates available.  I went to the update site for AutoCad 2012 update and there were 11 updates.  One which was sp2.  Should I update to the SP2?  Would doing this include the other updates?  One in the list I remember was SP1.  I don't know if I need to update to SP1 and then SP2 or what.

 

Thanks again for all your help.  you've been on the mark all the way.  Left you kudos by  the way..

 

Carl

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,895
Registered: ‎06-29-2007
Message 10 of 10 (179 Views)

Re: Upgrading computer, need help...

01-07-2013 06:43 AM in reply to: wilsonreef

Hi,

 

>> Should I update to the SP2? 

I would do the update as there are more bugs fixed than new created animierte smilies lachen grinsen happy freuen smilen witzig froh

 

>> Would doing this include the other updates?

You'll find a lot of readmes in different languages (below the two download-files for 32biit and 64bit). There you can read if SP1 has to be installed before (I guess no, but have not looked now and can't remember at the moment, so I may be wrong).

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements

    Come hangout with Autodesk Support Specialist and AutoCAD guru Volker Cocco, to learn about Precision Drafting: Object Snaps and Object Tracking on July 31 @ 11:00 AM PST.

    Click here for registration information!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube