AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
Posts: 5
Registered: ‎06-26-2007
Message 1 of 4 (159 Views)
Accepted Solution

Relocating menu items in ACAd Mech 2010

159 Views, 3 Replies
06-04-2012 12:16 PM

I am updating a user to ACADM 2010 from R14.  His actual R14 menu was customized so that the menu bar shows 'File' 'Drawings', 'Options', 'Edit', 'View', etc. from left to right.  So far I have been able to get the 'Drawings' and 'Options' added to the classic 2010 menu. 

 

However, the 'Drawings' and 'Options' show clear the right of 'Help' (see attachment).  I need to get them moved over to a position between 'File' and 'Edit'. 

 

Is there a way to do this?

 

These are drop downs with 5 to 6 levels.  Having them on the right makes them look very messy because the cross back and forth.     

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,592
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 4 (156 Views)

Re: Relocating menu items in ACAd Mech 2010

06-04-2012 12:40 PM in reply to: theoldguy

Hi,

 

>> I need to get them moved over to a position between 'File' and 'Edit'.

First of all save the current menu-positioning as new workspace!

Then start command _CUI, on the left side select this save workspace and find (+ click) on the right side/top the button for "customize" ==> that brings you to the situation in the tree beyond this button to rearrange the menues by just draging them up and down

 

Acad_CuiMenuSorting_2012_AN01.gif

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Member
Posts: 5
Registered: ‎06-26-2007
Message 3 of 4 (99 Views)

Re: Relocating menu items in ACAd Mech 2010

06-08-2012 12:55 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

Thanks for answering.  I been pulled away on another project and just got back to this.  I will give your response a try.  Thanks again.

Member
Posts: 5
Registered: ‎06-26-2007
Message 4 of 4 (79 Views)

Re: Relocating menu items in ACAd Mech 2010

06-13-2012 07:16 AM in reply to: theoldguy

Alfred,

 

Thanks again.  That worked great!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube