AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
Iceking007
Posts: 5
Registered: ‎04-05-2013
Message 1 of 4 (198 Views)

Problems setting up my view/window efficiently

198 Views, 3 Replies
04-05-2013 05:41 PM

Hello,

 

It's been a few years since I've worked in Acad 2008, I've been using 3ds max alot but that's it for Autodesk products; I recently got ahold of a copy of 2010 and have been re-learning the innerworkings of it.

 

I find myself constantly going from tab to tab; ribbon to ribbon; it seems nothing is layed out where I need it; my biggest problem is view; and annotations; but views mostly; is there a way I can doc (to the top just under all the other ribbons to the top right corner of my viewport) the views (ie Top, Left, Right, ISO) in a line from left to right so all I have to do is click on one box........ not scroll down a list....... not change ribbons....... not search amongst a tab; just a simple lineup of all the views I can quickly select?

 

Thank you for your time.

*Expert Elite*
hmsilva
Posts: 2,639
Registered: ‎12-17-2004
Message 2 of 4 (168 Views)

Re: Problems setting up my view/window efficiently

04-06-2013 03:51 AM in reply to: Iceking007

iceking007,

the easiest way is, perhaps, to use the command line, try

 

Command: -toolbar

Enter toolbar name or [ALL]: view

Enter an option [Show/Hide/Left/Right/Top/Bottom/Float] <Show>: S

Command:

 

already have the view toobar on your display, moves it to the place you want, then you need to save the current Workspace, in this example mine was the "3D Modeling"

 

Command: -wssave

Save Workspace as <3D Modeling>:

"3D Modeling" already exists. Do you wish to replace it? [Yes/No]? <N> y

Command:

 

EDITED - in the Help, search for "Customize User Interface (CUI)" and see how you can customize your Workspace...

 

hope that helps

Henrique

Member
Iceking007
Posts: 5
Registered: ‎04-05-2013
Message 3 of 4 (150 Views)

Re: Problems setting up my view/window efficiently

04-06-2013 12:55 PM in reply to: hmsilva

WOW;

 

This is amazing such a little thing, yes that has helped so much; many thanks!

*Expert Elite*
hmsilva
Posts: 2,639
Registered: ‎12-17-2004
Message 4 of 4 (146 Views)

Re: Problems setting up my view/window efficiently

04-06-2013 01:15 PM in reply to: Iceking007

You're welcome, iceking007

glad I could help

 

Henrique

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube