AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
Volk359
Posts: 20
Registered: ‎12-31-2008
Message 1 of 8 (286 Views)
Accepted Solution

Paperspace Plotting in Modelspace

286 Views, 7 Replies
01-09-2012 11:18 AM

Greetings All,

 

This is a curious issue and  one that has come up a numbers of times.  In the plot dialog box the options Plot paperspace last and Hide paperspace objects are only supposed to be available in Paperspace however they show up as checked in some of our drawings when plotting from Modelspace.  They should be greyed out then.  (see attached)  If I copy/paste all objects into a new drawing everything is fine.  If I delete all layout tabs the options are still checked when plotting in model space.

 

The only thing I can figure is there are paperspace entities in my model space or that somehow paperspace is leaking through into modelspace.  OK, maybe not leaking but I'm baffled as to why this is happening.  Any suggestions?

 

Thanks,

 

Keith

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,596
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 8 (271 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

01-09-2012 12:43 PM in reply to: Volk359

Post a DWG with the problem, I cannot replicate in my files.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Contributor
Volk359
Posts: 20
Registered: ‎12-31-2008
Message 3 of 8 (268 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

01-09-2012 12:50 PM in reply to: pendean

here ya be

Contributor
Volk359
Posts: 20
Registered: ‎12-31-2008
Message 4 of 8 (227 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

02-02-2012 10:05 AM in reply to: Volk359

Was wondering if anyone had a chance to look at this.

 

Thanks,

 

Keith

Mentor
vakhtang
Posts: 325
Registered: ‎04-14-2009
Message 5 of 8 (212 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

02-03-2012 05:44 AM in reply to: Volk359

there are 36 blocks in your drawing, can it be some of them include layout?

Contributor
Volk359
Posts: 20
Registered: ‎12-31-2008
Message 6 of 8 (202 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

02-03-2012 07:55 AM in reply to: Volk359

Not sure what you mean by a block having a layout but I'd have to say no.  If everything is copy/pasted into a new drawing the issue goes away.  If all the blocks are deleted and purged the issue remains.

 

Thanks,

 

Keith

*Expert Elite*
Patchy
Posts: 6,207
Registered: ‎09-16-2009
Message 7 of 8 (199 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

02-03-2012 07:59 AM in reply to: Volk359

This drawing is corrupted badly, when using PAGESETUP, it shows 2 modes: Model and Layout1 and it will not delete the one in the different space.

You're right on, copy and paste in a new empty drawing and move on.

Contributor
Volk359
Posts: 20
Registered: ‎12-31-2008
Message 8 of 8 (194 Views)

Re: Paperspace Plotting in Modelspace

02-03-2012 08:49 AM in reply to: Volk359

Dang, I was hoping for a quick fix as I've got quite a few of these.  It does explain a lot so maybe I can get some sleep tonight! 

 

Thanks!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube