AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Member
knickers
Posts: 9
Registered: ‎08-30-2010
Message 1 of 8 (743 Views)

Microstation to AutoCAD conversion not 100%

743 Views, 7 Replies
10-08-2012 09:28 AM

I'm working with a modeling group that mainly uses Microstation.

This causes consternation on the part of the approving agency which requires all dwg files to be 100% AutoCAD.

Though we convert the data we are given from the modeling crew there seems to be a few items that cannot even be purge and/or audited away.

Is there a way to detect these entities, and ultimately have a 100% AutoCAD dwg?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,872
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 8 (740 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 09:35 AM in reply to: knickers

Where is the conversion taking place, MS or AutoCAD?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
knickers
Posts: 9
Registered: ‎08-30-2010
Message 3 of 8 (739 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 09:40 AM in reply to: pendean
We are taking the Microstation dgn file and converting to AutoCAD dwg. MS V8i to AutuCAD 2011. Thanks ------------------------------------------------------------------------------ This e-mail and any files transmitted with it are confidential and are intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you are NOT the intended recipient and receive this communication, please delete this message and any attachments. Thank you.
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,872
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 8 (735 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 09:45 AM in reply to: knickers

Let me rephrase that: are you creating the DWG inside MS, or are you creating the DWG file inside AutoCAD.

The PROGRAM being used is the focus here.

 

And have you taken the time to do the conversion in the other program, and does it do any better?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
knickers
Posts: 9
Registered: ‎08-30-2010
Message 5 of 8 (728 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 09:53 AM in reply to: pendean

Unfortunately these are legacy dwg files, developed by a former employee, however the information I've been given regarding the convcersion is that the native dgn files were brought into AutoCAD and saved as dwg files. Beyond that I'll have to plead ignorance.

Thanks

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,872
Registered: ‎11-06-2003
Message 6 of 8 (710 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 12:23 PM in reply to: knickers

Have an MS user do the conversion to DWG instead, and see if the results are 'better': MS remains the better DWG converter since they've had to do it for a very long time and they best understand the MS product.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
knickers
Posts: 9
Registered: ‎08-30-2010
Message 7 of 8 (706 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

10-08-2012 12:34 PM in reply to: pendean

Hi Dean,

I will act on your your suggestion, and follow up with  the results at a later date.

Thanks for the advise,

Active Contributor
ckrismer
Posts: 31
Registered: ‎01-15-2010
Message 8 of 8 (358 Views)

Re: Microstation to AutoCAD conversion not 100%

04-03-2013 06:20 PM in reply to: knickers

So? What happened?

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube