AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
EduardoBoarati
Posts: 17
Registered: ‎02-22-2011
Message 1 of 6 (1,253 Views)
Accepted Solution

MTEXT With Problems

1253 Views, 5 Replies
04-04-2011 06:17 AM

Hi everyone

 

I have an issue with the MTEXT. When I try to edit what is written inside the windows of the MTEXT, the text rotates and goes to the vertical position. Even If i change the Rotation angle to 0 on properties, when i finish editing the text it rotates again to the vertical position.

 

The issue is on the video.

Distinguished Contributor
TherealJD
Posts: 414
Registered: ‎10-03-2008
Message 2 of 6 (1,238 Views)

Re: MTEXT With Problems

04-04-2011 07:24 AM in reply to: EduardoBoarati

There is something wrong with the style used. I was able to copy/paste into a new mtext box without formatting.. i used the "Standard" style, and i was able to edit it. This is a very strange bug.

Contributor
JACERAC
Posts: 19
Registered: ‎02-29-2008
Message 3 of 6 (1,231 Views)

Re: MTEXT With Problems

04-04-2011 07:39 AM in reply to: EduardoBoarati

For some reason the font "arial unicode ms" is buggy with ACAD...in your dwg, whenever I changed the font in the same style, everything came out fine.

Contributor
EduardoBoarati
Posts: 17
Registered: ‎02-22-2011
Message 4 of 6 (1,193 Views)

Re: MTEXT With Problems

04-04-2011 11:02 AM in reply to: JACERAC

thanks guys for your help,

 

If i discover that its really a bug with the arial unicode ms i'll post it here later.

 

Thanks again.

Contributor
EduardoBoarati
Posts: 17
Registered: ‎02-22-2011
Message 5 of 6 (1,131 Views)

Re: MTEXT With Problems

04-08-2011 10:26 AM in reply to: EduardoBoarati

Hi !!

 

I found out what was happening.

every font with the @ at the begining like "@arial black"  is made to right in the vertical position.

to solve the problem you have to choose the same font, but without the @.

Active Contributor
bluebull
Posts: 30
Registered: ‎08-27-2008
Message 6 of 6 (626 Views)

Re: MTEXT With Problems

01-22-2013 01:04 PM in reply to: EduardoBoarati

ABSOLUTELY CORRECT ARIAL FROM MICROSOFT  IS BUGGED,,,, USELESS, WHY THEY THIS ??  GO FIGURE.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube