AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Active Member
expostudios
Posts: 7
Registered: ‎12-12-2012
Message 1 of 7 (156 Views)
Accepted Solution

Disappearing commands - HELP PLEASE

156 Views, 6 Replies
12-12-2012 02:28 PM

I have some 12 years experience with AutoCAD. And today the weirdest thing happened; the delete button on my keyboard works fine (tested on other programs), but on my AutoCAD 2012 it no longer erases selected objects. then I tried to edit text by double-clicking my mouse, and nothing happened. So, I then verified my options to make sure that the box was checked under the tab user preferences; and it was. Also, if I select any line on my drawing, I used to be able to change the color from the property's ribbon, and now I can't. I can only do so through the properties window itself.

I even tried reinstalling the entire program, and these commands still do not work.

 

Can I click something or change a feature?

CAN ANYONE HELP?

 

Thanks

Sam

Valued Mentor
tschau3
Posts: 503
Registered: ‎10-04-2007
Message 2 of 7 (153 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-12-2012 02:33 PM in reply to: expostudios

PICKFIRST, set it to 1.

Active Member
expostudios
Posts: 7
Registered: ‎12-12-2012
Message 3 of 7 (147 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-12-2012 02:46 PM in reply to: tschau3

That was it! Thanks a million

I must have changed it unknowingly.

 

Distinguished Contributor
Coloradomrg
Posts: 103
Registered: ‎10-23-2003
Message 4 of 7 (127 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-13-2012 07:44 AM in reply to: expostudios

I've had PickFirst and a few other options reset themselves after a crash many times, so I added a little snippet to my acaddoc.lsp to cover it.  Autosave turns itself off when acad crashes sometimes too.  You can set whatever variables you want this way.

 

(if (not (= (getvar "PICKFIRST") 1))
(setvar "PICKFIRST" 1)
)

(if (not (= (getvar "SAVETIME") 10))
(setvar "SAVETIME" 10)
)

 

**Master
dmfrazier
Posts: 2,722
Registered: ‎05-13-2003
Message 5 of 7 (114 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-13-2012 10:56 AM in reply to: Coloradomrg

Why bother checking to see if it's set to your setting first?  All you really need is the setvar line(s).

Distinguished Contributor
Coloradomrg
Posts: 103
Registered: ‎10-23-2003
Message 6 of 7 (108 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-13-2012 12:17 PM in reply to: dmfrazier

To be honest I'm not exactly sure why I set them up that way.  I'm sure at the time I had a reason, but for the life of me I can't remember the logic behind it.

**Master
dmfrazier
Posts: 2,722
Registered: ‎05-13-2003
Message 7 of 7 (106 Views)

Re: Disappearing commands - HELP PLEASE

12-13-2012 12:20 PM in reply to: Coloradomrg

I know how that goes...:smileywink:

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube