AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
MartinBrown
Posts: 21
Registered: ‎11-30-2011
Message 1 of 3 (195 Views)
Accepted Solution

Dimension tool

195 Views, 2 Replies
04-26-2012 02:23 AM

Can you use the dimension tool but enter your own data instead of it entering the measured data?

 

Martin

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,867
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 3 (192 Views)

Re: Dimension tool

04-26-2012 02:37 AM in reply to: MartinBrown

Hi,

 

>> Can you use the dimension tool but enter your own data instead

Yes, you have the option to overwrite the measured value, look e.g. into the property-windows while the dimension is selected. Be careful without the special case of "<>" in the overriding text you loose the option that the value updates when the dimension get's stretched!

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Distinguished Contributor
greg.battin
Posts: 147
Registered: ‎12-10-2010
Message 3 of 3 (107 Views)

Re: Dimension tool

05-06-2012 07:16 PM in reply to: MartinBrown

The easiest way to avoid snapping to the wrong end-point is to use the option to select an object when placing the dimenion. Notice in the command line that it asks you to "specify first extension line origin" and then it also gives you the option to hit enter so that you can "<select object>"

Simply hit <enter> and select the line segment (or object) and then place the dimension. No longer will you have to pick 2 points and hope that you snapped to the correct osnap...

 

~Greg

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube