AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Member
Construction-Phil
Posts: 3
Registered: ‎01-07-2013
Message 1 of 4 (858 Views)

AutoCad 2012 Keeps Crashing for no apparent reason... Please Help!! :o)

858 Views, 3 Replies
01-07-2013 03:18 AM

Hi Guys,

Wondering if you can assist?

I have a user that is running MS Windows XP Pro - 64Bit with 8GB RAM.

For no apparent reason AutoCad 2012 keeps crashing when the user is doing various tasks.

I have checked the event logs and the only thing that occours at the same time time as the crash is the following:

"The FLEXnet Licensing Service 64 service entered the stopped state."

I have run all the hot fixes available and it is SP2 enabled, I am at an absolute loss as to what to do!?

Can any of you wizards shed any light on this!?

Many thanks for your time.

Phil

Valued Mentor
TrevN
Posts: 548
Registered: ‎04-14-2008
Message 2 of 4 (842 Views)

Re: AutoCad 2012 Keeps Crashing for no apparent reason... Please Help!! :o)

01-07-2013 03:55 AM in reply to: Construction-Phil

After what length of use does this crash happen?

 

Could it be that because AC is power hungry and eats so much, after a while the pc runs out of memory?

 

If so a reboot of AC after 2-3 would help.

Member
Construction-Phil
Posts: 3
Registered: ‎01-07-2013
Message 3 of 4 (839 Views)

Re: AutoCad 2012 Keeps Crashing for no apparent reason... Please Help!! :o)

01-07-2013 04:00 AM in reply to: TrevN

Hi Trev,

Thanks for your response, this happens roughly after 4-6mins useage, AutoCad simply vanishes from screen and the user is returned back to the desktop with no error messages or anything in the Event Log.

I have another 5 users that have exactly the same setup apart from the O/S which is Win7 and they have the same RAM and have no issues?

Thank you again for your suggestion tho! :smileyhappy:

Member
Construction-Phil
Posts: 3
Registered: ‎01-07-2013
Message 4 of 4 (770 Views)

Re: AutoCad 2012 Keeps Crashing for no apparent reason... Please Help!! :o)

01-23-2013 07:44 AM in reply to: Construction-Phil

The issue has been solved, it turned out to be a lack of virtual memory (as a result of the poor percentage that is automatically allocated by Windows 7).

After increasing the virtual memory the program now runs smoothly and (so far) without hitch!!

Thank you Trev for your input!!

Spoiler
Mods - Please feel free to lock/close.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube