AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Contributor
dplumb
Posts: 11
Registered: ‎11-12-2003
Message 1 of 4 (5,487 Views)

AutoCAD DWG Launcher

5487 Views, 3 Replies
02-10-2012 02:59 PM

I just had a client claim that when they double-click on a DWG they get from us, that it launches DWG TrueView, but when they double-click on a DWG from a different firm, it opens with AutoCAD.

They have AutoCAD LT 2011.  We have AutoCAD 2012.

 

I want to tell them they are nuts, but has anyone else ever heard of this behavior?

 

To my knowledge, the file association is kept by Windows and all it looks at is the extension

Distinguished Mentor
thepworth
Posts: 525
Registered: ‎03-02-2011
Message 2 of 4 (5,485 Views)

Re: AutoCAD DWG Launcher

02-10-2012 03:05 PM in reply to: dplumb

dunno if LT2011 can open a 2012 format - are they sure that the other vendors/consultants are 2012 or are they 2011? I suspect that the others' are 2011, such that LT2011 can read them...


C3D 2011
Intel Xeon E5630@2.53Ghz
NVIDA Quadro NVS420 Dual Monitor
12GB Ram / Win7 Professional 64bit SP1
*Expert Elite*
heinsite
Posts: 880
Registered: ‎03-15-2008
Message 3 of 4 (5,466 Views)

Re: AutoCAD DWG Launcher

02-10-2012 11:32 PM in reply to: dplumb

AutoCAD 2010, 2011, and 2012 all save DWG files in the same format (2010).

 

Your client is nuts - your knowledge is correct.  Your job now is to diplomatically help them figure this out as if THEY figured it out!  :smileywink:

 

Dave

------------------------------------------------------
Dave Hein, P.E.
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,893
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 4 (5,434 Views)

Re: AutoCAD DWG Launcher

02-13-2012 02:03 PM in reply to: dplumb

If your files are opened on machine A, and the other on machine B, that's possible of course. No offense to the person asking, but sometimes this is often missed.

 Same is true if they used the viewer before opening your file, or LT before opening the other people's files.

 

If they have recently installed the viewer (not sure why, LT2011 can read all files from any AutoCAD version and can handle conversions etc.), uninstalling it would fix the problem too. As you note, Windows controls what gets used, if they can't tell which one they started last this would fix it.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements

    Come hangout with Autodesk Support Specialist and AutoCAD guru Volker Cocco, to learn about Precision Drafting: Object Snaps and Object Tracking on July 31 @ 11:00 AM PST.

    Click here for registration information!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube