AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
Distinguished Contributor
GilesPhillips
Posts: 487
Registered: ‎12-03-2003
Message 1 of 7 (583 Views)
Accepted Solution

Annotative object scale on R-Click menu -bug?

583 Views, 6 Replies
07-21-2011 03:19 AM

Possible bug here, anyone know if there's a user fix I can apply...?

 

Selecting a single annotative object (say a block reference) and right-clicking gets the pop-up menu with the submenu for annotative objects scale commands that lets me add/delete & sync scales.

 

However if I select multiple annotative objects the sub-menu isn't presented when I right click.

 

Anyone else got this?

 

G

ACad, MEP, 3DS Max
Windows 7x64
X5482 @3.2Ghz 8Gb Ram
Quadro FX1700
Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 2 of 7 (573 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-22-2011 06:29 AM in reply to: GilesPhillips

Hi,

You can set the scales in the Properties palette.

 

Cheers,

Luciane

Distinguished Contributor
GilesPhillips
Posts: 487
Registered: ‎12-03-2003
Message 3 of 7 (570 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-22-2011 06:33 AM in reply to: luconceicao

I know about setting the scale, but trying to synchronise multiple scale positions cannot be done via the properties palette.

 

Any other ideas?

 

G

ACad, MEP, 3DS Max
Windows 7x64
X5482 @3.2Ghz 8Gb Ram
Quadro FX1700
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,629
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 7 (568 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-22-2011 06:44 AM in reply to: GilesPhillips
You want ANNORESET command in a right-click menu?
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
GilesPhillips
Posts: 487
Registered: ‎12-03-2003
Message 5 of 7 (563 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-22-2011 06:51 AM in reply to: pendean

pendean wrote:
You want ANNORESET command in a right-click menu?



In a nutshell yes.

 

I get it with a single block selected, but not multiples.

 

It seems to behave itself in 2010 - however the 'upgrade' to 2012 seems to have removed this feature.

 

G

ACad, MEP, 3DS Max
Windows 7x64
X5482 @3.2Ghz 8Gb Ram
Quadro FX1700
Product Support
luconceicao
Posts: 583
Registered: ‎11-07-2007
Message 6 of 7 (553 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-25-2011 06:32 AM in reply to: GilesPhillips

This behaviour has been reported to our developers.

As a workaround, you can add the commands to the shortcut:

 

1. Type CUI > Enter

2. In the Customize tab expand Shortcut menus (under Customizations in All Files)

3. Expand Edit Menu

4. Right-click Edit Menu and create a new sub-menu called Annotative Object Scale

5. Add the commands that you need under this submenu such as Add Current Scale, Delete Current Scale, Add/Delete Scales, Synchronize Multiple-scale Positions

Click OK and check if the shortcut menu works.

 

Hope this helps,

Luciane

Distinguished Contributor
GilesPhillips
Posts: 487
Registered: ‎12-03-2003
Message 7 of 7 (545 Views)

Re: Annotative object scale on R-Click menu -bug?

07-26-2011 12:45 AM in reply to: luconceicao

Thanks,

 

I cut & paste from the block menu to give the whole 'Annotative Object Scale' submenu a-la 2010 style.. That now seems to work.

 

G

ACad, MEP, 3DS Max
Windows 7x64
X5482 @3.2Ghz 8Gb Ram
Quadro FX1700

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube