AutoCAD 2010/2011/2012

Reply
New Member
ercase
Posts: 1
Registered: ‎09-23-2008
Message 1 of 6 (153 Views)

3D View Drafting

153 Views, 5 Replies
03-06-2012 03:58 PM

I really hope this is something simple.  Recently I have started drafting more 3D structures for visualization purposes since we mainly deal in Civil aspects.  Coming from a Microstation backrground, if you wanted to draw a line in the front "plane", you would type in "f" while drawing the line.  This would hold true for top, left, right, back, etc.  As an autocad 3D newb who can only find seemingly difficult ways to switch planes while drafting, what is the quick keyboard shortcut/keyin/command?  As with all switching over, it is frustrating...but to go from such a seemingly simple process to not being able to even snap to a line previously drawn in a different plane is simply mind numbing.  Please make me Autocad smart...

Distinguished Contributor
zzz144
Posts: 184
Registered: ‎06-12-2008
Message 2 of 6 (149 Views)

Re: 3D View Drafting

03-06-2012 04:22 PM in reply to: ercase

Hi Ercase

 

Wellcome to AutoCAD - a powerful program but not too user friendly for begginers... :smileyhappy: 

 

 

do not use lines - they can be drawn in space regardless of the plane you are on... they snap to anything. 

instead use polylines... polylines can only be drawn on the active xy plane.... 

 

also consider assiging views to shortcut keys using CUI command... but be careful not to screw anything up in the CUI window :smileyhappy: 

 

 

 

Distinguished Contributor
zzz144
Posts: 184
Registered: ‎06-12-2008
Message 3 of 6 (144 Views)

Re: 3D View Drafting

03-06-2012 04:26 PM in reply to: zzz144

and on the ribbon you can find it here... 

 

 

*Expert Elite*
drjohn
Posts: 1,695
Registered: ‎03-01-2006
Message 4 of 6 (143 Views)

Re: 3D View Drafting

03-06-2012 04:26 PM in reply to: zzz144

zzz144 wrote:

Hi Ercase

 

 

do not use lines - they can be drawn in space regardless of the plane you are on... they snap to anything. 

instead use polylines... polylines can only be drawn on the active xy plane

 

 


Actually, a 2D pline will maintain the elevation of the first pick throughout it's length regardless of the current workplane or X,Y plane.

Distinguished Contributor
zzz144
Posts: 184
Registered: ‎06-12-2008
Message 5 of 6 (136 Views)

Re: 3D View Drafting

03-06-2012 04:29 PM in reply to: drjohn

thats what i meant by active - but yes you are right... 

*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,574
Registered: ‎08-15-2008
Message 6 of 6 (129 Views)

Re: 3D View Drafting

03-06-2012 07:26 PM in reply to: ercase

Toggle on DUCS at the bottom of the screen and draw away.

----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube