AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
Active Contributor
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 1 of 7 (112 Views)

Scale units vs uniltess, How to change?

112 Views, 6 Replies
09-12-2008 07:30 AM
I have a drawing that is set to decimal and unitless, but in the annotation scale, and the plot scale, all the choices are given with units, for example 1" = 50' instead of 1:50. How do I make the drawing truly unitless so it reads 1:50, I must be missing a setting somewhere... Thanks!
*James Maeding
Message 2 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-12-2008 09:51 AM in reply to: allyb
I thought it was AECCDWGSETUP or AECDWGSETUP, try that

allyb <>
|>I have a drawing that is set to decimal and unitless, but in the annotation scale, and the plot scale, all the choices are given with units, for example 1" = 50' instead of 1:50. How do I make the drawing truly unitless so it reads 1:50, I must be missing a setting somewhere... Thanks!
James Maeding
Civil Engineer and Programmer
jmaeding - at - hunsaker - dotcom

Does Autodesk issue service packs on
the release you are using? not likely.
Active Contributor
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 3 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-12-2008 10:03 AM in reply to: allyb
We just have vanilla cad, no aec products. It doesn't recognize either of those commands.
*Dave Drahn
Message 4 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-15-2008 09:36 AM in reply to: allyb
That's probably in the scalelist definition. SCALELISTEDIT will access that
for the current dwg, but you can set up your templates (dwt's) as desired
for new dwgs. If you really want to control it for every dwg, we've got a
routine that autoloads that wipes the scale list, whatever it is,
completeely and rebuild's it with what we like. Happy to pass that on if
you want.


wrote in message news:6030373@discussion.autodesk.com...
We just have vanilla cad, no aec products. It doesn't recognize either of
those commands.
Distinguished Contributor
Posts: 3,192
Registered: ‎10-22-2003
Message 5 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-15-2008 11:41 AM in reply to: allyb
some users do not understand this is the 'niller group :smileywink:
Active Contributor
Posts: 43
Registered: ‎02-16-2005
Message 6 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-17-2008 11:48 AM in reply to: allyb
Never heard of scalelistedit before, that fixed it!! I think we can just use the reset button in the editor for our purposes since the scales we need are on the standard list. Thanks so much!!
*Dave Drahn
Message 7 of 7 (112 Views)

Re: Scale units vs uniltess, How to change?

09-17-2008 11:56 AM in reply to: allyb
Awesome.
You're very welcome.

wrote in message news:6033626@discussion.autodesk.com...
Never heard of scalelistedit before, that fixed it!! I think we can just
use the reset button in the editor for our purposes since the scales we need
are on the standard list. Thanks so much!!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube