AutoCAD 2007/2008/2009

Reply
New Member
kaallen
Posts: 2
Registered: ‎03-22-2010
Message 1 of 11 (5,006 Views)

Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

5006 Views, 10 Replies
03-22-2010 02:23 PM
We have 2 network seats of Autocad 2010 & one standalone of 2009. All computers running on Windows XP. Upgraded the 2 seats of 2010 from 2008 last week. Saving dwg files as 2007.
Discovered on Friday that when the 2009 user opens files saved by 2010 as 2007 & tries to copy & paste, just gets "invalid." This happens either within the same dwg or into another dwg. If he starts a new dwg or uses a dwg that 2010 has not been used in, copy & paste works fine.
Other than upgrading the 2009 to 2010 (not an option at this time), any suggestions? Thank you.
*Expert Elite*
GrantsPirate
Posts: 1,583
Registered: ‎08-15-2008
Message 2 of 11 (5,006 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

03-22-2010 03:24 PM in reply to: kaallen
Read up on SAVEFIDELITY in help in 2010.
----------------------------------------------------------------------------
If something I wrote can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, I meant the other one.
*Pro
Modman_4
Posts: 2,699
Registered: ‎04-14-2009
Message 3 of 11 (5,006 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

03-23-2010 07:00 AM in reply to: kaallen
If you are getting an "Invalid" message, try a purge and then try pasting again (no need to go back and copy to clipboard a second time) and see if it comes in. That works for me 100% of the time it happens...
I hope my info was useful, but if by some odd chance it actually solved your issue, feel free to mark your post as "Accept as Solution". Thanks! :smileyhappy:
New Member
kaallen
Posts: 2
Registered: ‎03-22-2010
Message 4 of 11 (5,006 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

03-23-2010 07:14 AM in reply to: kaallen
Savefidelity was originally set to 0, changed it to 1 & resaved dwg, 2009 still won't paste.

Also tried purging dwg & still 2009 won't paste.

Thanks for your suggestions anyway.
Active Contributor
VeronicaSmith5891
Posts: 42
Registered: ‎05-07-2009
Message 5 of 11 (5,006 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

05-25-2010 12:31 PM in reply to: kaallen
I have also had this problem. I've tried "purge" and it works some of the times. Otherwise I have to save and exit AutoCAD and reopen it. It always works then. I tried doing a Wblock when the purge didn't work and it would not make the wblock at all. I don't believe any of our drawings have been opened as 2010. We only have 2009.
Distinguished Contributor
Loffmar77
Posts: 417
Registered: ‎10-06-2008
Message 6 of 11 (4,980 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

06-23-2010 07:25 AM in reply to: VeronicaSmith5891

...also experiencing this same problem. I'm also having trouble inserting blocks. I am not enjoying my 2009 software at all.

Distinguished Contributor
Loffmar77
Posts: 417
Registered: ‎10-06-2008
Message 7 of 11 (4,969 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

06-24-2010 05:29 AM in reply to: Loffmar77

I called my re-seller tech support about this. It's a compatability issue. If the drawing has been opened with 2010, they will need to export to autocad before someone with 2009 can open it. They said as long as you're moving files forward there should be no problems, autocad takes care of the change for you.

Active Contributor
jasongetsdown
Posts: 26
Registered: ‎03-02-2009
Message 8 of 11 (4,745 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

09-15-2010 08:20 AM in reply to: Loffmar77

I know this is an old thread, but I'm having this same problem in ACAD 2010. I'm saving as 2007 and when I PASTECLIP I get *invalid*. I don't have 2009 at all, only 2010, and I'm working in files that have never been opened in another version of CAD.

 

Frustrating...

-----
Jason Rossitto
Beth Israel Deaconess Medical Center
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,893
Registered: ‎11-06-2003
Message 9 of 11 (4,740 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

09-15-2010 10:30 AM in reply to: jasongetsdown

You may be pasting an AEC or 2010 object that's not allowed in 2007's format (reason you can do it in R2009 is it only has 2007 as a format).

 

Opening a file in 2010, regardless of your SAVE setting, will upgrade AEC content to a format not accessible in R2009 or lower. AECTOACAD command may fix all of your files.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
New Member
rahoolforever
Posts: 1
Registered: ‎08-07-2012
Message 10 of 11 (2,976 Views)

Re: Copy & paste = invalid - dwg saved from Autocad 2010

08-07-2012 05:00 PM in reply to: kaallen

I have had a same problem.

In my perception it happanes while we try to copy object which is created by Other CAD softwares(Or custom made objects,such as hatch from Ravit). I delete costom made hatches before I copy with the base point. It worked for me.

 

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements

    Come hangout with Autodesk Support Specialist and AutoCAD guru Volker Cocco, to learn about Precision Drafting: Object Snaps and Object Tracking on July 31 @ 11:00 AM PST.

    Click here for registration information!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube