AutoCAD 2004/2005/2006

Reply
New Member
Posts: 2
Registered: ‎10-28-2009
Message 1 of 32 (79,267 Views)

Windows 7 and AutoCAD 2006

79267 Views, 31 Replies
10-28-2009 10:34 PM
I just got a Windows 7 computer, installed my AutoCAD 2006. Got message that 2006 has known compatibility issues. The link does not turn up any pages. How do I get 2006 to work on Windows 7? I did install Service Pack 1.
Thanks, Milt
*Dean Saadallah
Message 2 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

10-29-2009 06:09 AM in reply to: mnitta
If you have the correct Win7 version, you can use it's XP compatibility
option to run R2006.

Autodesk is only going to take steps to make R2010 Win7 compliant.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
New Member
Posts: 2
Registered: ‎10-28-2009
Message 3 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

10-29-2009 10:21 AM in reply to: mnitta
Thanks Dean. I did get AutoCAD 2006 to run on Windows 7 in XP compatibility mode. I did not know that Windows had this mode.
I did the following: right click on the AutoCAD 2006 icon, click on "Troubleshoot compatibility", click on "Try recommended settings". You will probably get "Windows XP (Service Pack 2)". Click on "Start the Program".
Thanks again, Milt
*Dean Saadallah
Message 4 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

10-29-2009 11:34 AM in reply to: mnitta
Thanks for the follow up.

XPMode showed up with Vista, continues with Win7.

--
Dean Saadallah
http://LTisACAD.blogspot.com
--
New Member
Posts: 1
Registered: ‎12-18-2009
Message 5 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

12-18-2009 02:39 PM in reply to: mnitta
Try to run Autocad 2006 using XP service pack 2 mode but still wont fire up any suggestion
New Member
Posts: 1
Registered: ‎12-30-2009
Message 6 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

12-30-2009 06:28 PM in reply to: mnitta
Dean or ANYONE....HELP!!!

Okay I recently HAD to upgrade from XP to Windows 7. Knowing that I would have to reinstall all programs, I took the plunge and now GRRRR!

I first installed ADT 2006, wouldn't open at all. Then I found this thread about the XP compatibility so I removed the program and everything concerning it and reinstalled. Still wouldn't open as it was looking for these specific dll files. I then went to the compatibility option and it opened, sorta. It did say THIS PROGRAM HAS KNOWN COMPATIBILITY ISSUES.

So continueing on...it opened up and then immediately told me that the customization file 'ADT.cui' failed to load. I hit okay and it continued loading.

After loading, I noticed that all of my tool bars, etc. across the top that I always previously had are not there, further, the main menu bar was reduced to File, View, Window, Help is all there is. There is no right click available, no nothing.

What do I do? I can't believe that Autodesk is going to leave us hung out to dry.

Help please!!!!

Jeff
*Rowland
Message 7 of 32 (79,268 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

12-31-2009 05:28 AM in reply to: mnitta
I don't why you expect Autodesk to support Acad 2006 in Windows 7...not
going to happen.

As for your error and missing menus, try the menuload command and browse
to where ever adt.cui is located and load that.

That might bring back your missing toolbars/menus.
New Member
Posts: 1
Registered: ‎02-09-2010
Message 8 of 32 (79,267 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

02-09-2010 11:17 AM in reply to: mnitta
Thanks. I had the same problem and I had to search for those menus and they came up. You have to find the right path, though which wasn't easy. Anyhow, my only problem is that I wasn't able to install the service pack. It keeps saying the following:

"The service pack could not be installed because the expected Autodesk product could not be located on your computer. Make sure that you are using the correct service pack for the product."

Any ideas on how to fix that?
New Member
jfrhodes
Posts: 1
Registered: ‎07-14-2010
Message 9 of 32 (77,394 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

07-14-2010 06:00 AM in reply to: mnitta

Hello all, 

I have downloaded Autocad 2006 into Windows 7 using xp mode.  It works but the drafting selection crosshair is superimposed with the typical mouse pointer of windows.  The crosshair follows the mouse pointer.  Any words of advice or suggestions?

thank you

New Member
BobWard1
Posts: 2
Registered: ‎07-22-2010
Message 10 of 32 (76,962 Views)

Re: Windows 7 and AutoCAD 2006

07-22-2010 02:52 PM in reply to: jfrhodes

jfrhodes,

 

I just ran into the exact same problem.  Installed AutoCAD 2006 under Virtual XP mode on my Windows 7 computer, opened AutoCAD and the mouse pointer follows the cross-hairs.

 

This happens with both my Logitec mouse and the Touchpad on the computer.

 

Hopefully someone has a solution.

 

Thanks,

 

Bob

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with AutoCAD

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube