AutoCAD 2000/2000i/2002 Archive

AutoCAD 2000/2000i/2002 Archive

Reply
Active Member
MercerEng
Posts: 10
Registered: ‎02-27-2003
Message 1 of 8 (70 Views)

Menu preferences do not save/load

70 Views, 7 Replies
02-17-2003 04:30 AM
Hello all and thanks for any help in advance,

The problem is that everytime I exit autocad and reload it, my customization is gone. The toolbars are loaded in a completely random order. We have some custom menus and toolbars that load from the server, and also have acad.mns load from the server. Support pathes are routed correctly to include the correct folders on the server. All .mns files are loaded from the same folder on the server, and they load every time, but without any changes that I make prior to closing autocad, (i.e.- move object properties toolbar closest to working area, close autocad, open autocad,,,, object properties toolbar in another location)

I am not sure this is clear. Depending on the response(s) I recieve, I will try to clarify.

Our small firm's setup is as follows:
3 individual full release 2002 seats
1 2002 LT seat
All loaded on the individual machines while sharing support files on a server.
Contributor
smogzilla
Posts: 20
Registered: ‎04-10-2003
Message 2 of 8 (70 Views)

Re: Menu preferences do not save/load

02-17-2003 04:46 AM in reply to: MercerEng
from what I understand about the menus, I just did it myself, is edit the .mnu file and load that, it should work. or if you want a different order of things, go to tools - customize menus and remove and then reinsert your menu tags.

I hope that helps.
Active Member
MercerEng
Posts: 10
Registered: ‎02-27-2003
Message 3 of 8 (70 Views)

Re:

02-17-2003 04:48 AM in reply to: MercerEng
You are correct about the .mnu holding the keys to what you change/customize, my problem being that my .mnu is not updating/loading correctly.
Active Member
MercerEng
Posts: 10
Registered: ‎02-27-2003
Message 4 of 8 (70 Views)

Re:

02-17-2003 11:13 PM in reply to: MercerEng
Does anyone else have any ideas? Why would my .mnu not be updating? I might have found a work around for the time being,,, but not what I would call a permanent solution. When I have my toolbars the way I want them, I am going to export my profile to file and then load it the next time I open autocad. I will try this and see how it goes. Also, is there a way to create a custom toolbar of the express tools? I only use a few of the express tools from each of the toolbars, the rest is just taking up screen space. All help is appreciated.
*Saadallah, Dean
Message 5 of 8 (70 Views)

Re: Menu preferences do not save/load

02-18-2003 01:16 AM in reply to: MercerEng
For the MNU extension file to re-load, the MNS, MNC and MNR extension files
with the same name need to be removed from AutoCAD's search path.

In full version AutoCAD, not LT, you also have the option of saving to a
profile: perhaps your startup is loading a specific profile that loads with
it a specific menu and settings etc.?

--
Dean Saadallah
http://www.pendean.com
LT Express Utilities
http://www.pendean.com/ltexpress
Expanded Links Pages
http://www.pendean.com/lt/links.htm
--
Active Member
MercerEng
Posts: 10
Registered: ‎02-27-2003
Message 6 of 8 (70 Views)

Re:

02-18-2003 04:49 AM in reply to: MercerEng
I tried your advice, and I removed the folder from the support path on the server that contained the MNS MNC MNR files. I also exported the profile to file to try and save its settings. After doing this, closed autocad,,reopened autocad. Toolbars in weird orientation AGAIN. So, loaded the profile from file.... Toolbars didn't change, still weird. So I am starting to get even more confused.

What file "remembers" where you have toolbars, and the orientation/makeup of custom toolbars?
*Saadallah, Dean
Message 7 of 8 (70 Views)

Re:

02-18-2003 10:33 AM in reply to: MercerEng
Windows Registry is where that is all saved, you do not want to
go there... .

Make your toolbar changes, save to the profile file. Reload the
profile file, see if things stay.

If they do stay, quit AutoCAD. Then find the ACAD.EXE file, and
double click on it to start AutoCAD: everything still where it
is?

--
Dean Saadallah
http://www.pendean.com
LT Express utilities
http://www.pendean.com/ltexpress
Expanded Links Pages
http://www.pendean.com/lt/links.htm
--
Active Member
MercerEng
Posts: 10
Registered: ‎02-27-2003
Message 8 of 8 (70 Views)

Re:

02-19-2003 06:39 AM in reply to: MercerEng
Sorry I was out most of the day.

I tried that already,, exported to file, reloaded from file,,, stay the same,,, close autocad,,, open, funky, reload,,, still funky,,,, still puzzled, and frustrated.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.